Egyházpolitikáról tárgyalt Semjén Zsolt és Zoltai Gusztáv
2008. augusztus 3. 14:00
A jövő egyházpolitikájáról és a Barankovics Alapítványon belül megalakult izraelita műhelyről is szó volt Semjén Zsoltnak, a KDNP elnökének és Zoltai Gusztávnak, a Mazsihisz ügyvezető igazgatójának a napokban megtartott informális találkozóján - tájékoztatta az MTI-t a párt szóvivője. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) kezdeményezésére a napokban tárgyalt Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke és Zoltai Gusztáv a Mazsihisz ügyvezető igazgatója - mondta Halász Zsuzsa, megerősítve a Magyar Hírlap információját a találkozóról. Közölte: a találkozón a jövő egyházpolitikájáról volt szó. A szóvivő közölte: Semjén Zsolt egyértelművé tette Zoltai Gusztáv számára, hogy ha más összetételű kormány lesz Magyarországon, akkor az egyházpolitika alakításában a legfontosabb partnernek tekintik majd a Mazsihisz-t. Ugyanakkor - jegyezte meg Halász Zsuzsa - a KDNP elnöke azt is világossá tette: tudomásul kell vennie a Mazsihisz-nek, hogy vannak más zsidó szervezetek is Magyarországon - így az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, az ortodox és a reform irányzatok -, akiknek a jövőben nagyobb szerepet kell kapniuk.
 
Halász Zsuzsa tájékoztatása szerint Semjén Zsolt és Zoltai Gusztáv szót váltott a Barankovics Alapítványon belül megalakult izraelita műhelyről is, amelyet - a szóvivő szerint - a Mazsihisz ügyvezető igazgatója pozitív dolognak tartott.
 
Semjén Zsolt az idén februárban jelentette be, hogy izraelita műhely alakult a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) politikai alapítványa, a Barankovics István Alapítvány keretében. A KDNP elnöke akkor azt mondta: a műhely teológiai értelmezésekkel, egyházpolitikával nem foglalkozik, ugyanakkor társadalomfilozófiai természetű kérdésekben, mint a család vagy a drogfogyasztás, állást foglal.
 
MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó