Ketten haltak meg heroin fogyasztása miatt Miskolcon
2008. augusztus 8. 00:07
Heroin fogyasztása miatt halt meg két fiatal Miskolcon a napokban, egy harmadiknak az élete pedig jószerivel hajszálon múlott, őt szerdán mentették meg a mentősök; a drogot a dílerek Budapestről hozták Miskolcra - közölte Pásztor Albert Miskolc rendőrkapitánya. Egy 30 éves férfi holttestére Miskolc avasi lakótelepe egyik épületének lépcsőházában találtak rá, egy 22 éves prostituált nőt pedig az ágyában ért a halál - mondta az ezredes, hozzátéve: mindkét holttest mellett megtalálták a heroin beadására alkalmas eszközöket, fecskendőket, kanalakat. Szerdán csaknem meghalt egy szintén 22 éves fiatal heroin fogyasztása miatt, de ellenszer beadásával megmentették az életét. Budapesten az elmúlt napokban hatan haltak meg heroin fogyasztása miatt. Miskolc rendőrkapitánya beszámolt arról, hogy a napokban hat kábítószer-kereskedőt vettek őrizetbe, kettőjükről bebizonyosodott, hogy ők látták el heroinnal a meghaltakat. 
 
Az Észak-Magyarország című, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilap csütörtökön arról számolt be, hogy a vidéki városok közül Miskolcon található a legtöbb kábítószerfüggő, Budapest után az "előkelő" második helyen a heroin fogyasztók számát tekintve Miskolc áll. A borsodi megyeszékhely drogambulancián jelenleg 272 heroinost kezelnek.
 
A tizenkét éve működő intézmény jelenleg csaknem 2.300 klienssel tart kapcsolatot, de ez csak a tényleges drogfogyasztók mintegy tizedét teheti ki. A kezeltek között majd harminc 15 éven aluli.
 
 
MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Felkapcsolták a Szent Péter téri karácsonyfa fényeit
  A fénygyújtás pillanatára elállt az eső, és a tér megtelt elsősorban római családokkal és külföldiekkel.
 • Hazánk kormánya elhivatott a családtámogatás ügyében
  Magyarország kormánya elhivatott a családok támogatása ügyében, minden intézkedést úgy hoznak meg, hogy szem előtt tartják a családok érdekeit; legyen szó kisebb vagy nagyobb családokról, vagy olyanokról, akik gyermekeiket egyedül nevelik - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten.
 • Katolikus ifjúsági házat avattak Székelyföldön
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az avatóünnepségen elmondta: a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye ifjúsági rendezvényeinek központjává váló létesítmény megszentelt helyen, a fogyatékkal élőket táboroztató Szent Gellért Alapítvány Rehabilitációs és Rekreációs Háza szomszédságában épült.
MTI Hírfelhasználó