A fürdőzők általában elégedettek a balatoni strandok minőségével
2008. augusztus 14. 11:04
A Balatontipp Strandkalauz egy héttel ezelőtt indította el az interneten a strandminősítő rendszerét, amelyben eddig a fürdőzők többsége négyesnél jobbra értékelte a balatoni strandok szolgáltatásait, kivéve a WC-k, zuhanyzók állapotát - számolt be Győrffy Árpád, a strandkalauzt működtető Balatoni Turisztikai Szolgálat vezetője. A tóparti strandokról információt adó strandkalauz az új minősítő rendszerével azt szeretné elérni, hogy a jövőben balatoni nyaralást tervezőknek elsődleges forrásból, a fürdőzők szemszögéből nyújtson információkat a helyszínválasztáshoz. Az internetes oldal látogatói tíz fontos szempont alapján 1-5-ig terjedő osztályzattal értékelhetik azokat a strandokat, amelyekről friss, személyes tapasztalatuk van. Az eddigi - százas nagyságrendű - szavazatok alapján a fürdőzők a parti részek, parkok, a pázsit és a növényzet gondozottságát, a vendéglátással és kereskedelemmel kapcsolatos szolgáltatások bőségét, színvonalát, valamint a kereskedők és alkalmazottak viselkedését értékelték a legjobbra átlagosan 4,5-es osztályzatukkal.
 
Az úszási lehetőségek, leginkább a déli parton a mélyvíz eléréshez szükséges gyaloglás miatt átlagosan 4,2-es minősítést kaptak. A gyerekeknek szóló játékok bősége, a sok helyen meglévő pancsolási lehetőség 4,1-es, míg a sportolási lehetőségek választéka 4-es osztályzatot érdemelt, hasonlóan a víz és a meder állapotához, illetve a szolgáltatások ár-érték arányához. A strandolók a legrosszabb minősítést, 3,8-es osztályzatot az illemhelyek, zuhanyzók, öltözők állapotára, tisztaságára adták.
 
A strandok minősítése természetesen eltér egymástól, akad olyan is, amelyik átlagosan a közepesnél is rosszabb osztályzatot kapott a vendégeitől, de egyéb részleteket egyelőre nem kívánt elárulni a felmérést végző szolgálat vezetője, hogy ne befolyásolja további véleményeket. A minősítés a szezon végéig tart, a részletes osztályzatokat akkor hozzák nyilvánosságra.
 
MTI
Címkék:
  • Rebrov nem "A Nagy Edző"
    Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
  • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
    Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
MTI Hírfelhasználó