2 öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Afganisztánban: 8 halott
2008. szeptember 8. 00:20
Két öngyilkos merénylőt robbantotta fel magát vasárnap az afganisztáni Kandahár rendőrparancsnokságának területén, a támadásban legalább nyolc ember életét vesztette és 23-an megsebesültek - közölte Ahmad Vali Karzai, a kandahári tartományi gyűlés elnöke, aki fivére Hamid Karzai afgán elnöknek. Rendőrségi források szerint az öngyilkos merényletnek voltak polgári áldozatai is. Az Afganisztán déli részén fekvő Kandahár valaha a tálib lázadók fellegvárának számított. A lázadók júniusban megostromolták a városi börtönt, kilenc rendőrt öltek meg, és majd kilencszáz foglyot szabadítottak ki.
MTI
Címkék:
  • „Magyar” kampány Európában
    Az erős nemzetek Európája és a progresszív, liberális, mélyebb integrációt megvalósító Európa közötti választás, illetve a bevándorlás és a nacionalista, populista erők megállítása — ezek a szlogenek nem csupán Magyarországon, de a legtöbb EU-tagállamban is hangsúlyosan megjelennek a május 23—26. között sorra kerülő európai választások kampányában.
  • Az erőszak csapdájából Isten erőterébe
    „Embertől emberig is keresztút visz.” Kozma Imre irgalmasrendi szerzetesnek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökének húsvéti üzenetét olvashatják.
  • Húsvét: A nagykorú szabadság ünnepe
    A szabadság végső soron az, hogy eldöntöm, ki akarok lenni, és nem engedem, hogy elsodorjanak az események, eluralkodjanak rajtam hirtelen támadt vágyaim.
MTI Hírfelhasználó