Részletesebb tájékoztatást vár a városvezetés a BKV tanácsadói szerződéseiről
2008. szeptember 16. 19:55
Részletesebb, kidolgozottabb, egyértelműbb és olvashatóbb előterjesztést kell készítenie a BKV vezetésének az elmúlt három év tanácsadói szerződéseiről a Főpolgármesteri Kabinet részére - tudta meg az MTI a testület kedd délutáni ülésének résztvevőitől. Tájékoztatásuk szerint a városvezetés konkrétumokat tartalmazó kiegészítéseket igényelt az anyag kapcsán, amely jelenlegi formájában jórészt csak neveket tartalmazott, sok esetben azokat is alig olvashatóan. A BKV 2006-ban 350 millió forintot fizetett ki tanácsadásra. A múlt év eleje és ez év márciusa között a tanácsadói szerződések összértéke 3 milliárd forint körüli volt. Ténylegesen ennél jóval kevesebbet, tavaly 600 millió körüli, az idén márciusig pedig 200 millió forint körüli összeget fizettek ki.
 
A tanácsadói szerződésekről áprilisra kért tájékoztatást a Fővárosi Közgyűlés. A kabinet elé most benyújtott, összegzés nélküli tájékoztatóban a szerződés tárgyaként többnyire csak annyi szerepelt, hogy tanácsadói, szakértői tevékenység.
 

 
MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó