12 halott és ötvennél több sebesült egy pakisztáni merényletben
2008. október 6. 15:01
Legkevesebb tizenketten meghaltak és 53-an megsebesültek, köztük egy vezető síita ellenzéki képviselő hétfőn a közép-pakisztáni Pandzsáb tartomány Bhakkar városában, miután egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a parlamenti képviselő rezidenciája előtt - közölte a rendőrség. A kamikaze befurakodott a Rasid Akbar Hán Navani képviselő házának udvarán összegyűlt tömegbe, majd működésbe hozta a testére erősített robbanószerkezetet. A sebesülteket kórházba szállították, köztük a képviselőt is, aki a lábán sebesült meg, de egy orvos szerint nincs veszélyben. Navani - Navaz Sarif korábbi kormányfő pártjának képviselője - a parlamentben számos alkalommal felemelte hangját a síita és szunnita muzulmánok közötti fokozódó erőszak ellen.
MTI
Címkék:
  • „Magyar” kampány Európában
    Az erős nemzetek Európája és a progresszív, liberális, mélyebb integrációt megvalósító Európa közötti választás, illetve a bevándorlás és a nacionalista, populista erők megállítása — ezek a szlogenek nem csupán Magyarországon, de a legtöbb EU-tagállamban is hangsúlyosan megjelennek a május 23—26. között sorra kerülő európai választások kampányában.
  • Az erőszak csapdájából Isten erőterébe
    „Embertől emberig is keresztút visz.” Kozma Imre irgalmasrendi szerzetesnek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökének húsvéti üzenetét olvashatják.
  • Húsvét: A nagykorú szabadság ünnepe
    A szabadság végső soron az, hogy eldöntöm, ki akarok lenni, és nem engedem, hogy elsodorjanak az események, eluralkodjanak rajtam hirtelen támadt vágyaim.
MTI Hírfelhasználó