Halálos baleset ért egy magyar turistát a Lengyel-Tátrában
2008. november 2. 18:40
Halálos baleset ért a Lengyel-Tátrában egy túrázó magyar nőt, amikor egy erős széllökés lesodorta az egyik hágóról - közölték hivatalos források vasárnap Zakopanéban. A baleset a Zawrat-hágón, a Lengyel-Tátra egyik köztudottan veszélyes pontján történt szombaton. A szerencsétlenül járt nő két útitársa könnyebben megsérült és egy zakopanei kórházba szállították őket. A lengyel tátrai hegyi mentők honlapja arról számolt be, hogy az áldozat 31 éves volt. A mentést végzők szerint a Sas-úton haladó turista valószínűleg megcsúszott a szélben és a sziklákra zuhant. A mentőegységek további három magyart találtak a Zawrat-hágó térségében, mindannyiukat biztonságba helyezték. A mostoha időjárás miatt helikoptert nem használhattak, ezért az összes megmentett turistát gyalog kellett levinni a hágóról. Az akcióban 14 hegyi mentő vett részt.
 
A Sas-út magashegyi gyalogtúra, rengeteg vaslétra, lánc, mesterséges fogás és kapaszkodó segíti a túrázók haladását, de biztosítás szempontjából nincs alaposan kiépítve, s egyes szakaszait könnyű sziklamászásnak is lehet tekinteni.
 
MTI
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Száz nap alatt csak klímavészhelyzet lett
  Karácsony Gergely főpolgármester száz napja stadionstopot, olcsó BKV-t, rezsitámogatást, klímavédelmi intézkedéseket és egy szabadabb, zöldebb Budapestet ígért. A hangzatos programból és szólamokból azonban kórházstop, szimbolikus intézkedések, neki nem tetsző sajtótermék betiltásával való fenyegetés lett. Az új főpolgármester arra a legbüszkébb, hogy nemzetközi vállalások megtorpedózásával zsarolva sikerült választási ígéretének megvalósításához forrást szerezni.
 • Horváth János életútja a polgárosodás megrekedt pályája
  Horváth János hosszú életútja a meg nem valósult magyar polgárosodás pályájaként is felfogható - mondta Navracsics Tibor.
 • Atomenergia nélkül Európa nem lehet klímasemleges
  Atomenergia nélkül Európa nem tudja megvalósítani a klímasemlegességet 2050-re - mondta Szijjártó Péter Prágában.
MTI Hírfelhasználó