15 halottja van egy merényletnek az iraki Moszulban
2008. december 1. 15:29
Legkevesebb 15 ember halálát és harminc sebesülését okozta egy öngyilkos merénylő hétfőn a Bagdadtól 370 kilométerre északra lévő Moszulban - közölte a helyi rendőrség. A kamikaze támadó robbanószerrel megrakott gépkocsijával egy közös iraki-amerikai járőrt vett célba a város nyugati részén. A merénylő akkor hozta működésbe a pokolgépet, amikor a járőr áthaladt egy emberekkel zsúfolt területen. Az iraki belügyminisztérium szerint az áldozatok többsége rendőr, más források viszont azt közölték, hogy a halottak zöme civil személy volt. Az amerikai hadsereg közleménye szerint a merényletben kilenc iraki, köztük két rendőr vesztette életét, és 39-en sebesültek meg, köztük egy amerikai katona. A moszuli és az ugyancsak hétfőn végrehajtott bagdadi két robbantásos merénylet azt követően történt, hogy novemberben az előző havihoz képest 317-ről 340-re emelkedett az erőszakos cselekmények halálos áldozatainak száma.
 
MTI
Címkék:
  • „Magyar” kampány Európában
    Az erős nemzetek Európája és a progresszív, liberális, mélyebb integrációt megvalósító Európa közötti választás, illetve a bevándorlás és a nacionalista, populista erők megállítása — ezek a szlogenek nem csupán Magyarországon, de a legtöbb EU-tagállamban is hangsúlyosan megjelennek a május 23—26. között sorra kerülő európai választások kampányában.
  • Az erőszak csapdájából Isten erőterébe
    „Embertől emberig is keresztút visz.” Kozma Imre irgalmasrendi szerzetesnek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökének húsvéti üzenetét olvashatják.
  • Húsvét: A nagykorú szabadság ünnepe
    A szabadság végső soron az, hogy eldöntöm, ki akarok lenni, és nem engedem, hogy elsodorjanak az események, eluralkodjanak rajtam hirtelen támadt vágyaim.
MTI Hírfelhasználó