Magyar-izraeli csereprogramról írtak alá megállapodást Budapesten
2008. december 10. 15:42
A 2009-2011-es évekre szóló magyar-izraeli kulturális csereprogramról írt alá megállapodást szerdán a magyar fővárosban Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára és Aliza Bin-Noun, Izrael magyarországi nagykövete. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és Izrael Állam Külügyminisztériuma közötti csereprogram célja olyan kezdeményezések támogatása, amelyek segítik a magyar és izraeli kulturális intézmények, művészek, alkotói csoportok, a kultúra területén tevékenykedő civil szervezetek közötti közvetlen kapcsolatok kialakítását, a meglévő együttműködések megerősítését. Aliza Bin-Noun izraeli nagykövet az MTI-nek nyilatkozva elmondta: a magyar kulturális tárca nagyon együttműködő és nyitott volt a megállapodás létrehozásában, amely valóban könnyebbé és gyakoribbá fogja tenni, hogy izraeli alkotó- és előadóművészek Magyarországra jöjjenek. A nagykövet kiemelte, hogy különös aktualitást ad a kulturális együttműködés erősítésének, hogy 2009-ben ünnepli a két ország a diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének huszadik évfordulóját.
 
Bogyay Katalin hozzáfűzte: "az egyezménynek a szokások szerint 2009-re kellene vonatkoznia, de mi időben 2011-ig előrementük, mert együtt fogunk dolgozni azon, hogy az Európai Uniótól támogatást kapjunk a pécsi zsidó emlékmúzeum felállítására, hogy forrásokat teremtsünk azokhoz a kulturális és tudományos eseményekhez, amelyek Magyarország uniós elnöksége idejét gazdagítják".
 
 
MTI
Címkék:
  • A Szent Péter-i Európa védelme
    Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
  • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
    Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
MTI Hírfelhasználó