Afganisztánban legalább tíz ember meghalt egy pokolgépes merényletben
2009. január 9. 10:15
Legkevesebb tíz ember meghalt, miután egy öngyilkos merénylő felrobbantotta a testére erősített pokolgépet pénteken egy zsúfolt délnyugat-afganisztáni piactéren - közölték a helyi hatóságok. A merénylet rendőrök egy csoportja ellen irányult, akik gyümölcsöt vásároltak az Iránnal határos Nimrúz tartomány Zarandzs körzetében. A támadásban ugyan meghalt két rendőr, köztük a helyi rendőrség egyik vezetője - a merénylet valószínű célpontja -, de a halálos áldozatok többsége polgári személy. A mentőalakulatok jelenleg a halottakat emeli ki a romok körül.
MTI
Címkék:
  • „Magyar” kampány Európában
    Az erős nemzetek Európája és a progresszív, liberális, mélyebb integrációt megvalósító Európa közötti választás, illetve a bevándorlás és a nacionalista, populista erők megállítása — ezek a szlogenek nem csupán Magyarországon, de a legtöbb EU-tagállamban is hangsúlyosan megjelennek a május 23—26. között sorra kerülő európai választások kampányában.
  • Az erőszak csapdájából Isten erőterébe
    „Embertől emberig is keresztút visz.” Kozma Imre irgalmasrendi szerzetesnek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökének húsvéti üzenetét olvashatják.
  • Húsvét: A nagykorú szabadság ünnepe
    A szabadság végső soron az, hogy eldöntöm, ki akarok lenni, és nem engedem, hogy elsodorjanak az események, eluralkodjanak rajtam hirtelen támadt vágyaim.
MTI Hírfelhasználó