Izrael kész leállítani a Gázai övezet elleni hadműveletet
2009. január 17. 14:35
Izrael a három hete indított gázai offenzíva leállítását tervezi, miután már elérte a kitűzött célokat - jelentette ki szombaton egy magas rangú jeruzsálemi illetékes. "Az a szándékunk, hogy - a kabinet jóváhagyásának függvényében - bejelentsük a katonai tevékenység felfüggesztését, mivel úgy gondoljuk, hogy elértük a céljainkat" - fogalmazott a nevének elhallgatását kérő személy. Az izraeli biztonság kabinet közép-európai idő szerint 18:30 órakor ül össze. Ehud Olmert miniszterelnök ezt követően, még az esti órákban üzenetet intéz Izrael lakosságához.
MTI
Címkék:
  • Szombaton nyithatnak a teraszok
    Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó