Lövéseket adtak le izraeli helikopterek a Gázai övezet északi részére
2009. január 18. 08:53
Lövéseket adtak le izraeli helikopterek vasárnap reggel a Gázai övezet északi részére - jelentette az izraeli közrádió. A rádió élőben közvetítette a géppuskasorozatokat, amelyek a tudósítás szerint Beit Lahíja körzetét érték. Arról nem szólt, hogy a palesztin lövésekre adott válasz történt-e. Egy izraeli katonai szóvivő nem tudta sem megerősíteni, sem megcáfolni a hírt. Korábban az izraeli hadsereg arról számolt be, hogy vasárnapra virradó éjszaka tiszteletben tartották az Izrael által egyoldalúan kihirdetett és életbe léptetett gázai övezeti tűzszünetet a szembenálló felek. Egy katonai szóvivő vasárnap reggel elmondta, hogy a helyzet nyugodt: az övezetet uraló Hamász palesztin radikális szervezet nem lőtt ki több rakétát a zsidó államra a fegyvernyugvás életbe lépése óta.
 
A hadsereg korábban, a tűzszünet életbe lépése - közép-európai idő szerint egy óra - után már megerősítette, hogy leállította hadműveleteit. Palesztin források megerősítették, hogy az izraeli haderő beszüntette légi és tüzérségi csapásait, és páncélosait sem vetette be.
 
A források mindazonáltal arról számoltak be, hogy az övezet déli részén fekvő Rafahnál rövid tűzpárbaj tört ki palesztin fegyveresek és izraeli katonák között. Az izraeli hadsereg nem erősítette meg az incidens hírét.

 
MTI
Címkék:
  • Szombaton nyithatnak a teraszok
    Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó