Olmert szerint törékeny a tűzszünet
2009. január 18. 10:15
Törékenynek nevezte a vasárnap helyi idő szerint hajnali 2 órától a Gázai övezetben Izrael által egyoldalúan meghirdetett tűzszünetet Ehud Olmert izraeli miniszterelnök. Olmert a vasárnapi kormányülés elején kijelentette: "A Hamász ma reggel ismét bebizonyította, hogy a tűzszünet törékeny és percről percre újra kell értékelni". Az iráni külügyminiszter Izrael vereségeként értékelte a zsidó állam részéről egyoldalúan kihirdetett gázai övezeti tűzszünetet. Manusehr Mottaki vasárnap ugyanakkor azt is kijelentette, hogy a tűzszünet nem elegendő, a harcok leállításához szükség van az izraeli csapatok kivonulására. Hozzátette, hogy csak a határátlépők újbóli megnyitásával lehet megteremteni a nyugalmat. Irán a Gázai övezetet ellenőrzés alatt tartó Hamász palesztin radikális szervezet egyik szövetségese és Izrael esküdt ellensége. Teherán azt állítja, hogy nem szállít fegyvereket a Hamásznak, csupán erkölcsi és pénzügyi támogatásban részesíti.
 
Összesen 40 holttestet találtak vasárnap a Gázai övezet északi részének két településén a romok alatt - közölte a palesztin mentőszolgálat vezetője. A holttesteket a vasárnap hajnali 2 órától Izrael által egyoldalúan meghirdetett tűzszünet után ásták ki Beit Lahíjában és Dzsabalíjában, abban a két városban, ahol a leghevesebb harcok dúltak az izraeli offenzíva 22 napja alatt. Az áldozatok között gyermekek is vannak.
 
MTI
Címkék:
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó