Közel-keleti megbízottnak kérte fel George Mitchellt az amerikai elnök
2009. január 21. 21:41
Barack Obama amerikai elnök felajánlotta a közel-keleti megbízott tisztségét George Mitchell volt demokrata párti szenátornak - vált ismertté szerdán az új kormányzathoz közel álló forrásból. A kinevezést hamarosan hivatalosan is bejelentik, attól függően, hogy a szenátus mikor erősíti meg Hillary Clinton külügyminiszteri kinevezését. A tisztség részletei egyelőre nem ismertek, csak annyit tudni, hogy Mitchell a tervek szerint Clinton munkáját segíti majd a Közel-Keleten. A 75 éves Mitchell jelentős szerepet játszott az északír békemegállapodás kidolgozásában Bill Clinton elnöksége idején. Az ő nevéhez fűződik egy 2001-es jelentés az izraeli-palesztin viszály okairól.
 
MTI
Címkék:
  • Szombaton nyithatnak a teraszok
    Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó