Közel-keleti megbízottnak kérte fel George Mitchellt az amerikai elnök
2009. január 21. 21:41
Barack Obama amerikai elnök felajánlotta a közel-keleti megbízott tisztségét George Mitchell volt demokrata párti szenátornak - vált ismertté szerdán az új kormányzathoz közel álló forrásból. A kinevezést hamarosan hivatalosan is bejelentik, attól függően, hogy a szenátus mikor erősíti meg Hillary Clinton külügyminiszteri kinevezését. A tisztség részletei egyelőre nem ismertek, csak annyit tudni, hogy Mitchell a tervek szerint Clinton munkáját segíti majd a Közel-Keleten. A 75 éves Mitchell jelentős szerepet játszott az északír békemegállapodás kidolgozásában Bill Clinton elnöksége idején. Az ő nevéhez fűződik egy 2001-es jelentés az izraeli-palesztin viszály okairól.
 
MTI
Címkék:
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó