Kuttor Attila bent tartotta csapatát az NB I-ben
A Honvéd kiengedte kezéből a sorsát: hazai pályán kapott ki a Mezőkövesdtől. Így már a Fehérvár csapatán is múlik: kettőjük közül melyik marad bent az NB I-ben.
2023. május 21. 16:17

Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője a labdarúgó NB I 32. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a Bozsik Arénában 2023. május 21-én. MTI/Kovács Tamás

A Mezőkövesd 3-2-re nyert a Budapest Honvéd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel bebiztosította első osztályú tagságát.

A kispestiek ugyanakkor az utolsó előtti, azaz kieső helyen állnak, és a zárófordulóban a dobogóra hajtó Puskás Akadémia vendégeként kellene nyerniük, de a bennmaradásukhoz arra is szükségük lenne, hogy a MOL Fehérvár pontokat veszítsen a már kiesett Vasas otthonában.

NB I, 32. forduló:

Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC 2-3 (1-1)
---------------------------------------------
Bozsik Aréna, 7300 néző, v.: Berke

    gólszerzők: Kerezsi (45+1.), Kocsis (71.), illetve Drazic (35., 11-esből), Besirovic (55., 81.)

    sárga lap: Vajda (27.), Piscitelli (90.)

    Budapest Honvéd:
    ----------------
Szappanos - Klemenz, Prenga, Lovric (Bocskay, 60.) - Eördögh (Jónsson, 60.), Gomis, Zsótér, Domingues (Kocsis D., 60.), Tamás (Krajcsovics, 87.) - Kerezsi (Átrok, 74.), N. Lukic

    Mezőkövesd Zsóry FC:
    --------------------
Piscitelli - Kállai K., A. Lukic, Pillár, Brtan, Filip - Molnár G. (Lehoczky, 82.), Da. Babunszki (Beriasvili, 81.), Vajda - Drazic, Besirovic (Karnyicki, 90.)

A kiesési rangadóra a hazai szektorokba minden jegyet eladtak, így remek hangulat fogadta Kispesten a csapatokat.
   
Az első nagy lehetőségre a félidő közepéig kellett várni, ekkor két Honvéd-játékos is hatalmas hibát követett el, előbb a balhátvéd Eördögh olyan rosszul vette le a labdát, hogy abból Vajda rögtön elhúzott, középre adását Drazic kifelé vette át, de Klemenz elkésett a belépőjével, így pont belerúgott a csatár lábába. A büntetőt a sértett - aki az előző fordulóban a Paks ellen triplázott - magabiztosan helyezte a kapu közepébe.
   
A hazaiak a félidő hosszabbításának első percében egyenlítettek, Zsótér szabadrúgása után Lukic fejese ugyan kijött a kapufáról, de Kerezsi közelről nem hibázott.
   
A második játékrész elején letámadott a Mezőkövesd és ez gyorsan eredményre is vezetett, Besirovic révén kerültek újra előnybe a vendégek. A Honvéd kissé tanácstalanná vált, támadásaiból hiányzott az ötlet és az átütőerő. A kispesti fanatikusok már éppen tüntetni kezdtek, amikor két cserejátékos villant: Jónsson tökéletes beadását Kocsis kapásból zúdította a léc alá.
   
Az egyenlítés után megélénkült a Honvéd játéka, azonban mégis harmadszor is megszerezte a vezetés a Mezőkövesd, Besirovic gyakorlatilag lemásolta az első találatát, ugyanolyan magabiztosan lőtte ki a jobb alsó sarkot.
   
A hajrában a Honvéd mindent egy lapra feltéve rohamozott az egyenlítésért, de az ekkor már teljesen betömörülő vendég védelemnek sikerült kihúznia kapott gól nélkül.

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Semjén Zsolt: a békét kértük a Szűzanyától
    A miniszterelnök-helyettes aláhúzta, hogy a csíksomlyói búcsúba Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről, az anyaországból, az Egyesült Államokból, mindenhonnan érkeztek magyarok. "Ez megerősít minket magyarságunkban, összetartozásunkban és kereszténységünkben" - összegzett Semjén Zsolt a közös együttlét erejét hangsúlyozva.
  • Eva Wlaardingerbroek kockázatvállalása – Videó!
    Vlaardingerbroek kimondta azt az igazságot, amellyel a nyugati kormányok tisztában vannak, de nem beszélnek róla, nevezetesen azt, hogy szoros kapcsolat van a migráció és a bűnözés között. Kijelentette, hogy „új valóságunk Európában a gyakori nemi erőszakokból, késelésekből, gyilkosságokból, lövöldözésekből, sőt lefejezésekből áll”.
  • Fico állapota stabil, de továbbra is súlyos
    Kalinák elmondta: Robert Fico eszméleténél van, s ő egy rövid ideig már beszélt is vele, de mint mondta: a kommunikáció lehetőségei a sérülések súlyosságából adódóan korlátozottak.
MTI Hírfelhasználó