Megvertük az osztrákokat
A magyar férfi röplabda-válogatott 3-0-ra legyőzte az osztrák csapatot szombaton Érden az Európa-liga ezüst divíziójában, a csoportkör harmadik mérkőzésén.
2023. június 10. 18:55

A magyar válogatott tagjai a férfi röplabda ezüst divízió 3. fordulójában játszott Magyarország - Ausztria mérkőzés előtt az Érd Arénában 2023. június 10-én. MTI/Lakatos Péter

A magyar férfi röplabda-válogatott 3-0-ra legyőzte az osztrák csapatot szombaton Érden az Európa-liga ezüst divíziójában, a csoportkör harmadik mérkőzésén.

Ifjabb Nagy Péter csapata ezzel bebiztosította csoportelsőségét és elődöntőbe jutását.
   
A nemzeti csapat jövő szombaton Georgia otthonában zárja a csoportkört, amelyből az első két helyezett jut az elődöntőbe. A másik csoportból szinte biztosan Ciprus és Lettország szerepelhet a négy között, a sorrend majd a jövő keddi és szerdai, egymás elleni mérkőzéseiken dől el.

Európa-liga, ezüst divízió, B csoport, 3. forduló:

Magyarország-Ausztria 3-0 (20, 23, 22)
--------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Horváth K. 15, Ambrus 12, Bögöly 10 illetve Czerwinski 18, Glatz 12
   
A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Magyarország 8 pont/3 mérkőzés, 2. Ausztria 4/3, 3. Georgia 0/2

A magyar csapat előbb két hete Georgia ellen hazai pályán nyert simán 3-0-ra, majd múlt szombaton a mostani rivális otthonában nagy csatában, 3-2-re diadalmaskodott. Mindez azt jelentette, hogy a magyarok egy újabb sikerrel bebiztosíthatták a csoportelsőségüket.
   
A találkozó első szettjében a hazaiak ütőik, a csapatkapitány Horváth Kristóf, valamint Bögöly Gábor pontjaival hamar hárompontos előnyt építettek ki, de a vendégek Michael Czerwinski vezérletével 15-15-nél egyenlítettek. A hajrá előtt az osztrákok egymás után több ki nem kényszerített hibával segítették a magyarokat, akik ezt és Ambrus Bence jó teljesítményét kihasználva megszerezték a vezetést.
   
A második játszmában újra a székesfehérvári Ambrus volt a főszereplő, támadásból és blokkból is eredményes volt, a házigazda válogatott pedig tartotta előnyét a hozzá hasonlóan megfiatalított, egy kivétellel odahaza játszó osztrákokkal szemben. A hajrát ezúttal is megnyugtatónak tűnő előnnyel kezdték a mezőnyben többször is nagyot mentő és remekül sáncoló Horváthék, akik alig több mint egy óra után közel kerültek a tovább jutáshoz.
   
A harmadik felvonást a rivális kezdte jobban, a magyarok koncentrációjának visszaesését több védekezési figyelmetlenség, valamint helytartási hiba is jelezte. A folytatásban a hazaiak feladója, Keen Cameron újra egyre többször "találta meg" labdáival a centereket, a magyarok pedig Bögöly ászaival - ötpontos hátrányt ledolgozva - 16-16-nál egyenlítettek. Nem sokkal később Keen támadása, majd Ambrus blokkja ugrasztotta talpra a szép számú érdi közönséget, a magyarok pedig lélektani fölényüket kihasználva lezárták a 101 perces összecsapást.
   
A mérkőzés legeredményesebb játékosaként Czerwinski 18 pontig jutott, a magyaroktól Horváth 15 pontot szerzett.
   
"A mai meccsen olvashatóbb volt az osztrákok játéka, mint egy hete, ezt pedig a centereink remekül kihasználták. A harmadik szett elején a nyitásaink nem voltak kellően agresszívak, a fogadásaink pedig nem voltak bent, de néhány kivédekezett labdával sikerült megtalálnunk a ritmust, onnantól pedig nem volt kérdés, hogy mi nyerünk" - értékelt a lefújás után az MTI-nek Nagy Péter.
   
A szövetségi kapitány elmondta, a taktika része volt, hogy Ambrust ennyit "használta" Keen Cameron, mert a center, bár posztján nem tartozik a magas játékosok közé, remek fizikummal bír.
   
A jövő heti, tbiliszi utolsó összecsapással kapcsolatban úgy fogalmazott, mivel a keret minden tagja "odatette magát" az elmúlt négy hétben, biztos, hogy mindenkinek fog több-kevesebb játéklehetőséget biztosítani.
   
"Az már biztos, hogy a másik csoportból a gyengébb csapattal találkozunk az elődöntőben, így pedig, hogy eljutottunk idáig, szeretnénk döntőt játszani" - tekintett előre az egyenes kieséses szakaszra a szakember.
 

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Teremtésvédelem
    Simicskó István arra is kitért: Magyarországon az egy főre jutó szemétkibocsátás éves átlaga 400-410 kilogramm között van, ez Ausztriában tavaly több mint 800 kilogramm volt, Luxemburgban és Dániában is jóval 700 kilogramm fölötti.
  • Steinbach József a református lelkészi elnök
    Steinbach József hangsúlyozta, gondoskodó szeretettel fordulnak a gyülekezeteikben, óvodáikban, iskoláikban nevelkedő, kórházukban gyógyuló vagy a hátrányos helyzetűeknek indított Bárka táborokban "az élet örömeivel és Isten szeretetével találkozó" gyerekek felé.
  • Aki szakmát választ, az jó lóra tesz
    "Nekünk, remélem önöknek is azt tanították, ha csinálsz valamit, akkor csináld világszínvonalon" - fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: ez rá éppúgy igaz, mint a diákokra, illetve a tanáraikra és a mestereikre. Ezt a munkamorált kell továbbadni a jövő szakembereinek is - rögzítette.
MTI Hírfelhasználó