Orbán Viktor is részt vesz az idei Belt and Road konferencián
Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz az októberben Pekingben megrendezésre kerülő Belt and Road Initiative (BRI) konferencián – erősítette meg a miniszterelnök sajtófőnöke a privatbankar.hu kérdésére.
2023. szeptember 11. 15:30

Idén 134. alkalommal rendezik meg a kantoni vásárt, amelynek sajtótájékoztatóján elhangzott a nagy bejelentés: Orbán Viktor miniszterelnök Kínába utazik októberben a Belt and Road Initiative konferenciára. Az eseményen Nádasi Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar–Kínai Tagozata elnöke is beszédet mondott, amelyben hangsúlyozta: a kínai nagyvállalatok Magyarországot már fontos célországnak tekintik. Emellett jó lenne, ha minél több magyar vállalkozás is szerephez jutna a két ország kapcsolatrendszerében.

Ennek kapcsán Nádasi kiemelte: „Ehhez segítséget nyújthat, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-ping meghívására a közeljövőben Kínába utazik, amitől a szakemberek azt remélik, hogy látogatása tovább erősíti a kínai–magyar kapcsolatokat.”

Havasi Bertalan a miniszterelnök sajtófőnöke nemsokkal később megerősítette a hírt, hogy a kormányfő októberben Pekingbe utazik a konferenciára.

MTI
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
MTI Hírfelhasználó