A bölcsődék már adva vannak a magyarok sokasodásához
Soltész Miklós azt mondta, hogy "összezavarodott világunkat" a talpára kell állítani, és ezt azok a keresztény emberek tehetik meg, akik a családokért és a gyermekekért felelősek.
2023. szeptember 20. 09:18

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond az Édenkert református mini bölcsőde és óvoda átadása alkalmából tartott hálaadó ünnepségen a vásárosnaményi református templomban 2023. szeptember 19-én. MTI/Balázs Attila

A református egyház újonnan épített vagy felújított óvodáiban 3200 új óvodai férőhelyet alakítottak ki - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Vásárosnaményban kedden.

Soltész Miklós az Édenkert református mini bölcsőde és óvoda átadásán elmondta, az egyház a korábban elindított országos óvodaprogramjában - más építkezésekkel együtt - 71 óvodát épített vagy újított fel teljes mértékben, ennek része a vásárosnaményi beruházás is.
   
Az építkezés nagyon fontos, de még fontosabb, hogy az intézményekben a nevelők az egyház értékrendjének megfelelően foglalkozzanak a gyerekekkel, ekkor biztos, hogy "a szimbólumainkat nem fogják tudni elrabolni tőlünk bármilyen, teremtett világ és a természet elleni ideológiák" - fogalmazott az államtitkár.
   
Soltész Miklós azt mondta, hogy "összezavarodott világunkat" a talpára kell állítani, és ezt azok a keresztény emberek tehetik meg, akik a családokért és a gyermekekért felelősek.
   
Ők mondhatják el teljes és tiszta szívvel azt a tanítást, hogy "engedjétek hozzám a gyermekeket" - folytatta -, ezt viszont próbálják kiforgatni, illetve papokat, lelkipásztorokat és pedagógusokat vádolnak, hogy nem ezzel a szeretettel fordulnak a gyermekek felé, hanem valami "ferde dologgal, hajlammal".
   
Az államtitkár szerint ezt az állítást azonnal vissza kell utasítani, mert ha utóbbi gondolat megy át a társadalomnak, akkor a szülők nem mernek az igazi tanításért a nevelők és a papok felé fordulni.
   
"Ha ez uralkodik el a társadalomban, akkor a szeretetet teljesen kiüresítjük, ezt nem szabad engedni" - hangsúlyozta Soltész Miklós.
   
Tilki Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, a 71 új református óvodából egy Fehérgyarmaton, egy pedig Mándokon létesült, a vásárosnaményi a harmadik ilyen intézmény a választókerületben.
   
Az eseményen részt vett Baracsi Endre, a vármegyei közgyűlés alelnöke és Filep Sándor, a beregi kisváros Fidesz-KDNP-s polgármestere. A helyi református templomban tartott hálaadó szentmisén igét hirdetett Fekete Károly tiszántúli református püspök.
   
Az új vásárosnaményi református óvodát 240 millió forintos támogatásból építette fel a Tiszántúli Református Egyházkerület. A belvárosban megépült, csaknem 1000 négyzetméteres épületben két óvodai és két bölcsődei csoportszobát alakítottak ki, amelyekben összesen 75 kisgyermeket tudnak elhelyezni.

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A KDNP 10 pontja
    EURÓPA BÉKÉS JÖVŐJÉÉRT címmel tömör programot tett közzé a Kereszténydemokrata Néppárt. A kormánypárt rámutat a nagy kockázatra: A szélsőbaloldali erők egyre nagyobb teret hódítanak a nemzetállami szabadsággal szemben.
  • A választás eldönti a háború és béke kérdését
    A mi dolgunk az az, hogy az erőszak mennyiségét a mindennapi életben és a háborús kockázatot a politikai életben korlátozni próbáljuk - jelentette ki a kormányfő.
  • Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz
    A zarándokok szombaton részt vesznek a búcsúi misén a Mária-kegyhelyen. A szerelvények vasárnap továbbindulnak a történelmi Magyarország ezeréves határára, Gyimesbükkre, ahol a vonatos és helybeli zarándokok misén és egész napos ünnepségen vesznek részt, majd átadják a székely, csángó, erdélyi magyar gyermekek javára a vonaton gyűjtött adományokat.
MTI Hírfelhasználó