A németekkel, a skótokkal a svájciakkal egy csoportban
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke minimális célnak a csoportból való továbbjutást nevezte meg a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságon, miután a válogatott a házigazda németeket, illetve a skótokat és a svájciakat kapta ellenfélül a szombati sorsoláson.
Utoljára frissítve: 2023. december 2. 20:53
2023. december 2. 19:22

Wesley Sneijder visszavonult holland labdarúgó mutatja Magyarország nevét a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportsorsolásán a hamburgi Elbphilharmonie épületében 2023. december 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi, németországi Európa-bajnokság Hamburgban rendezett szombati sorsolásán.

Az ünnepélyes eseményen az is eldőlt, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezdenek, majd június 19-én Stuttgartban Németországgal játszanak, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkoznak a kontinenstornán.
   
Az Eb június 14-én rajtol és július 14-ig tart majd.

    A 2024-es labdarúgó Eb csoportbeosztása:
    ----------------------------------------
    A csoport:

Németország (házigazda), Skócia, MAGYARORSZÁG, Svájc

    B csoport:

Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Albánia

    C csoport:

Szlovénia, Dánia, Szerbia, Anglia

    D csoport:

Lengyelország/Wales/Finnország/Észtország, Hollandia, Ausztria, Franciaország

    E csoport:

Belgium, Szlovákia, Románia, Izrael/Bosznia-Hercegovina/Ukrajna/Izland

    F csoport:

Törökország, Georgia/Görögország/Kazahsztán/Luxemburg, Portugália, Csehország

 

A kupa a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportsorsolásán a hamburgi Elbphilharmonie épületében 2023. december 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd

 

Csányi: minimális célnak a továbbjutást kell kitűzni

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke minimális célnak a csoportból való továbbjutást nevezte meg a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságon, miután a válogatott a házigazda németeket, illetve a skótokat és a svájciakat kapta ellenfélül a szombati sorsoláson.

"Az a legfontosabb, hogy itt vagyunk és egyenes ágon kijutottunk, mert a korábbi Eb-selejtezőkön vigaszágon, pótselejtezőkön harcoltuk ki a részvételt. Így több idő van felkészülni. A sorsolás az olyan, hogy lehetett volna jobb és rosszabb is. Én bízom benne, hogy a szakemberek meg fogják oldani a feladatot, hogy továbbjussunk a csoportból" - fogalmazott a helyszínen, Hamburgban a sportvezető az M4 Sportnak.
   
Az MLSZ-elnök elárulta: az egyik "nagy" válogatott szövetségi kapitánya azt mondta neki, a magyar együttes abba a helyzetbe került, hogy jobban kell félni tőle, mint neki az ellenfelektől.
   
"Ezzel arra utalt, hogy sok meglepetést okoztunk az elmúlt években. Remélem, ez a pozitív sorozat folytatódik az Eb-n is. Valóban úgy tűnik, hogy stabil bázisra épül a válogatott, jó szakvezetéssel. A szövetség minden lehetőséget biztosít, hogy alaposan és jól felkészüljön a csapat" - mondta Csányi, aki a célkitűzést illetően egyértelmű iránymutatást adott: "A selejtezők előtt és alatt azt mondtam, az már alapkövetelmény, hogy kijussunk. Ezt elértük. Most azt kell minimális célnak kitűzni, hogy továbbjussunk a csoportból, aztán meglátjuk."
   
Az A csoportban Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezdenek, majd június 19-én Stuttgartban a házigazda németekkel játszanak, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkoznak a kontinenstornán. A csoportokból az első kettő biztosan továbbjut, a hat csoportharmadikból pedig a legjobb négy folytathatja az Eb nyolcaddöntőjében.
   
A németországi Európa-bajnokságot június 14. és július 14. között tíz német városban - Hamburgban, Berlinben, Münchenben, Dortmundban, Kölnben, Stuttgartban, Düsseldorfban, Frankfurtban, Lipcsében és Gelsenkirchenben - rendezik, a döntőnek a berlini Olimpiai Stadion ad otthont.

MTI
Címkék:
  • Hordószónok a baloldal csúcsán
    A hordószónok üvöltözése rombolási szándékot jelzett – és rombolt is. A baloldal elkeseredését mutatta: annyira tanácstalanok, hogy egy pszichésen zavart szerzetet állítanak a hordóra. Ez a programjuk. A baloldalt rombolta a baloldal hordószónoka.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Kínai gázfröccs az autóipari fordulathoz
    A világ jelenleg legsikeresebb elektromos autógyártó és elektromos akkumulátorgyártó vállalatai közül több kínai, amely vállalatok egy jelentős része úgy döntött, hogy az európai gyártási központjaikat ide hozzák Magyarországra. Példaként említette, hogy a BYD elektromos autógyártó vállalat és három kínai elektromos akkumulátorgyártó Magyarországon épít gyárat.
  • Hadseregünknek katonai konfliktusra kell készülnie – Videó!
    A vezérkari főnök hangsúlyozta: soha nem volt annyira szükség felkészült, elkötelezett tisztekre, mint most.
  • Orbán Viktor országjáró kampánykörútja
    Orbán Viktor elmondta: 2024. június 9-e sorsdöntő nap lesz Európa történelmében. Az az európai választás, amire az utókor majd úgy emlékszik vissza, hogy a "háború vagy béke" kérdésében hozott döntést.
MTI Hírfelhasználó