Fényben a Magyar Királyság kezdete
Ne feledjük, a Szent István-i örökséget nem lehetett még erőszakkal sem eltörölni, mert államalapító szent királyunk a magyart és a keresztényt egyesítve létrehozta itt a Duna-medencében azt Templomot, melyen a pokol kapui sem vehetnek erőt! – fogalmaz Vejkey Imre.
2023. december 5. 14:39

Vejkey Imre KDNP-s országgyűlési képviselő, a Magyar Parlamenti Imacsoport vezetője beszél a Szent István életművének megismertetésére, három szervezet öt évre szóló együttműködési megállapodásának az aláírásán az Országház imatermében 2023. december 4-én. Az államalapítás, valamint a Szent István-i teljes életmű megismertetését tűzte célul a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület, az Emberi Méltóság Tanácsa Egyesület és a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány, amely a "Szent István 2025" programsorozat elindításának érdekében írta alá a megállapodást. MTI/Máthé Zoltán

Az államalapítás, valamint a Szent István-i teljes életmű megismertetését tűzte célul a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület, az Emberi Méltóság Tanácsa Egyesület és a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány - jelentette be Vejkey Imre KDNP-s országgyűlési képviselő, az imacsoport vezetője az Országház imatermében. Őt kérdezte a Gondola.

– Képviselő úr, a "Szent István 2025" programsorozat célját kiemelt nemzeti értékként ismeri el és támogatja a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány. A Magyar Királyság emlékét miért kell fényben tartanunk, amikor kontinensünk talán legmagasabb színvonlú demokráciáját alkotjuk?

– A Magyar Királyság emlékét azért kell fényben tartanunk, mert utódokként csak egyféleképpen cselekedhetünk helyesen, ha dicső őseink szemén keresztül tekintünk a dolgokra, ugyanis csak ebben az esetben érthetjük át a múltat, a jelent és a jövőt!

Szent István emlékét, pedig azért kell fényben tartanunk, mert olyan államalapító királyunk van nekünk magyaroknak, aki amikor már közel érezte, az Úrhoz való elszólíttatásának az idejét – 1038 augusztus 15-én – nemcsak az országnagyokkal és a püspökökkel állapodott meg az utódlásról, hanem az igazságos és hitből való kormányzásra is intette őket, és végül felajánlotta az Országot. Utolsó szavai ezek voltak, amire a körülötte állók mind-mind, egy-egy Áment mondtak:

„Ég királynője, e világ dicséretes újjászerzője, végső könyörgésemben a szentegyházat a püspökökkel és a papsággal, az országot a néppel s az urakkal, a Te oltalmadra bízom, nékik utolsó Istenhozzádot mondva a Te kezedbe ajánlom az én lelkemet."

Mindez azt jelenti, hogy Szent István királyunk az Országot nem a Német-Római császárra vagy nem a Bizánci császár oltalmára bízta, hanem Szűz Mária pártfogásába ajánlotta! Ez azt jelenti, hogy Magyarország szuverén, független ország, pártfogója a Patrona Hungariae, így született meg a Regnum Marianum!

Ne feledjük, a jövőben, amikor Isten ítélete betelik a világon, az Úr Magyarországot mint Regnum Marianumot példaként akarja felmutatni, hogy ahol hűségesek Hozzá, ott megmenekülhetnek a bűn következményeitől! De ahhoz, hogy mi a megtért újkori Ninive legyünk, s ne Szodoma és Gomora, ahhoz fenn kell tartanunk a Szent István-i örökséget, úgy ahogy őseink is fenntartották!

Ne feledjük, a Szent István-i örökséget nem lehetett még erőszakkal sem eltörölni, mert államalapító szent királyunk a magyart és a keresztényt egyesítve létrehozta itt a Duna-medencében azt Templomot, melyen a pokol kapui sem vehetnek erőt!

– Szent István felajánlotta az országot Szűz Máriának. Minthogy nem Szent Péternek, azaz a Szentszéknek, hanem Jézus anyjának oltalmába helyezte országunkat az uralkodó, ezzel szinte parancsba adta az utókornak, hogy az így elért szuverenitást meg kell őriznünk. Miért különösen érvényes Szent István-i üzenet ma?

– A Szent István királyunk felajánlása és üzenete azért különösen fontos ma, mert a világ elfordult Istentől, s ennek szükségszerű következményei lesznek.
Ugyanakkor Szent István királyunk felajánlását Isten nagyon komolyan veszi, és ezért, illetve a sok névtelen szentért, akik itt éltek és élnek, Isten irgalmazni akar Magyarországnak, s általunk az egész világnak!

Ne feledjük, a magyarság emlékezetének titokzatos akkordja a nemzeti-keresztény filozófia, mely a keresztény etikából és a középkor lovagi eszményéből meríti erejét, mindezek pedig a Biblia igazságából fakadnak!

Ezért megfújtuk a kürtöt, s figyelmeztettük népünket, hogy térjen vissza az Örökigazság forrásához, térjen vissza a Szent István-i alapokhoz!

Ne feledjük, a Szent István-i alapokon a magyar szuverenitás épül! Az a szuverenitás, melynek fenntartása örök nemzeti érdek, ezért érvényesítése olyan abszolút mérce, mely szent kötelezettség minden külső nyomásgyakorlás ellenére is!

– Esztergom, Székesfehérvár, Veszprém, Kalocsa, Pannonhalma kiemelt Szent István-i hely, éppúgy, mint a teljes ország a Lajtától a Berecki-havasokig, a Dunajectől a Tengermellékig, minthogy a vármegyerendszer az első királyunk alkotása. A három civil szervezet összefogásával a Magyar Parlamenti Imacsoport, miért óhajtja országossá emelni a Szent István 2025 programsorozatot?

– A Magyar Parlamenti Imacsoport vezetőjeként küldetésemnek érzem azt, hogy államalapító Szent István királyunkról – a maga mélységében – minden magyar tudjon, tudja dicső tetteit, s ezáltal megértve múltunkat, tartsa fontosnak a hagyományismeretben és tiszteletben gyökerező jövőt, az Isten-Nemzet-Család hármasában rejlő nagybetűs Igazságot! Azt az Igazságot, amelyre az egykor szebb napokat látott „nyugat”, már nem csak hogy nem ismer el, hanem már rá sem mer kérdezni!

Gondoljunk csak vissza, Európa egyik ősi hagyományára, az igazságkeresésre, Platón és Szókratész dialógusára! Ők még bátran rá mertek kérdezni, hogy mi is a nagybetűs „Szabadság” és „Igazságosság”!

Aztán gondoljunk vissza, arra a kétezerhuszonhárom évvel ezelőtti időre, mikor a „betlehemi csillag” megjelenésével az idő beteljesedik, s a nagybetűs „Igazság” kérdése megszűnik tárgyinak lenni, mert – innentől fogva örökké – alanyi lesz, kérdőszava pedig már nem a „mi”, hanem a „ki”!

Napjainkban pedig ott tartunk, hogy ezt az „archimédeszi pontot”, melytől az időnket is számítjuk, akarják újra elvenni az embertől úgy, hogy az egyén még a legalapvetőbb kromoszómaidentitásába se tudja megvetni a lábát, nemhogy abba, hogy Isten gyermeke!

Az Isten-feledtetés tehát a tetőpontra hágott, minden más csak a felszínt karcolja!

Ebben a küzdelemben kell megvetnünk a lábunkat, s kell nem csak országossá, hanem nemzetközivé emelnünk a Szent István-i programot, kimondva azt, hogy „Európa ott van, ahol Eukleidész és Arkhimédész, Arisztotelész és Platón, Traianus és Vergilius, Mózes és Szent Pál neve jelentéssel bír és hatást gyakorol”! Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Molnár Pál


 

gondola
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Ünnepi szentmise az esztergomi bazilikában
    A magyar Sion – a középkorban így is nevezték Esztergomot. A magyar katolikusság központja a pünkösdi ünneplésben is kisugárzó hatású.
  • Sok patrióta harcosra van szükségünk Európában
    "Nagy közös csata előtt állunk, Brüsszel tömeges illegális migrációt szabadít ránk, genderpropagandával mérgezi a gyermekeinket, sorsára hagyja a vidéket és rombolja a hagyományos családokat, és ezt mi nem hagyhatjuk" - fogalmazott a kormányfő.
  • Hatalmas magyar siker Amerikában
    Maya Ajmera, a Society for Science elnök-vezérigazgatója a díjátadó ceremónián büszkén vallotta, hogy az ISEF után Los Angelest elhagyva biztos benne, hogy a világ jó kezekben van. A tudomány átformálja a világot, a jelen lévő fiatal tudósok, kutatók pedig ennek a folyamatnak az elengedhetetlen mozgatórugói.
MTI Hírfelhasználó