Államfőnk az Erasmus+-ról tárgyalt az EB-elnökkel
Sok nehéz kérdést kellett megvitatnunk Ursula von der Leyennel - írta a köztársasági elnök. Hozzátette, hogy a megbeszélés középpontjában a magyar fiatalok és az Erasmus+ program állt.
2024. január 16. 19:48

A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök (b) kétoldalú tárgyalása Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével a Világgazdasági Fórum 54. találkozóján Davosban 2024. január 16-án. MTI/Sándor-palota

Novák Katalin az Európai Bizottság elnökével folytatott megbeszélést a davosi Világgazdasági Fórumon. A köztársasági elnök a találkozóról közösségi oldalán számolt be kedden.

Sok nehéz kérdést kellett megvitatnunk Ursula von der Leyennel - írta a köztársasági elnök. Hozzátette, hogy a megbeszélés középpontjában a magyar fiatalok és az Erasmus+ program állt.
   
Novák Katalin úgy fogalmazott: "bízom benne, hogy a magyar hallgatókat a továbbiakban sem fosztják meg a külföldi tanulás adta lehetőségektől."
   
Az államfő szerda reggel részt vesz a Defending Europe's United Front című panelbeszélgetésen - közölte az MTI-vel a Sándor-palota. A panelbeszélgetés témája az európai védelmi együttműködés és a NATO-bővítés.
   
A magyar államfő mellett Andrzej Duda lengyel elnök, Szvjatlana Cihanouszkaja fehérorosz politikai aktivista, a 2020-as elnökválasztás jelöltje és Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök is részt vesz a panelbeszélgetésen. Az esemény moderátora Roula Khalaf, a Financial Times című brit lap szerkesztője lesz.
 

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Választás – a háború vagy a béke között
    Brüsszel támogatja a háborút. De a többség minden háborúban szenved. És ha ez a többség most Európa-szerte felemeli a szavát, akkor még elkerülhető a legrosszabb. Ez június 9-e tétje. Ez a választás döntő hatással lesz a háború vagy béke kérdésére - foglalta össze Orbán Viktor.
  • Megújult a csurgói Csokonai Közösségi Ház
    Latorcai Csaba közölte, a választás legfontosabb tétje, hogy béke, vagy háború lesz a kontinensen, a migrációpárti, vagy a bevándorlásellenes erők kerülnek többségbe, illetve az, hogy "megvédjük családjainkat és gyermekeinket a káros, identitászavaros és tudománytalan genderideológiától, annak erőszakos terjesztőitől".
  • Az MNB telefonszámait is klónozzák a kibercsalók
    A csalók az állítólagos „támadás” elhárítására állításuk szerint biztonságba helyeznék az áldozatok pénzét. Ehhez bizalmas banki adatait kérik el (például: bankkártyaszám, lejárat, cvc kód, PIN kód; internet- vagy mobilbanki jelszavak és megerősítő kódok); vagy megpróbálják rávenni az áldozatot, hogy utalja át „biztonságos” – valójában a csalók által kezelt – számlára a pénzét.
MTI Hírfelhasználó