Szentkirályi Alexandra a Fidesz budapesti elnöke
Fidesz - Magyar Polgári Szövetség budapesti választmányának elnöksége a nap folyamán tartott ülésén Szentkirályi Alexandrát választotta meg a párt budapesti elnökének, így a Fidesz főpolgármester-jelöltje a párt budapesti elnöke.
2024. április 11. 19:30

Szentkirályi Alexandra a fővárosi Carl Lutz parkban 2024. április 5-én. MTI/Hegedüs Róbert

Szentkirályi Alexandra lett a Fidesz budapesti elnöke - tájékoztatta a nagyobbik kormánypárt csütörtökön közleményben az MTI-t.

Tudatták: a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség budapesti választmányának elnöksége a nap folyamán tartott ülésén Szentkirályi Alexandrát választotta meg a párt budapesti elnökének, így a Fidesz főpolgármester-jelöltje a párt budapesti elnöke.

Tizedére csökkentette az útfelújítási keretet a fővárosban a jelenlegi városvezető

Karácsony Gergely tizedére csökkentette az útfelújítási keretet, 2022-ben még 3,2 milliárdot, tavaly viszont már csak 281 millió forintot fordított az utak állapotának javítására - közölte a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalára csütörtökön feltöltött videóban.

Szentkirályi Alexandra közölte, a XVI. kerületiek is csak várnak a fővárosra, ráadásul ott kettő, már tervvel és forrással rendelkező útfelújítást le is állított Karácsony Gergely.
   
A korábbi városvezetés alatt még bizakodva várhattak az emberek, hiszen akkor rengeteg főutat újítottak fel a kerületekben, Karácsony Gergely azonban felrúgta azt a jó gyakorlatot, ami a kerületek és a főváros között sorra eredményezte az új utakat - tette hozzá a kormánypárti főpolgármester-jelölt.

Megjegyezte, Karácsony Gergely a XVI. kerületben "azt is kijelentette kerek perec, hogy itt egyetlen út sem fog megújulni".
   
Mindez a budapestiek cserbenhagyása, ékes bizonyítéka annak, hogy Karácsonyt nem a fővárosiak érdeklik - hangoztatta a főpolgármester-jelölt, megállapítva, változásra van szükség Budapesten.
 

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó