Előnyben a magyarok a svédek ellen
2023. április 15. 12:08

Az első egyes után előnyben van a magyar válogatott a svédek elleni, tét nélküli mérkőzésen a tenisz Billie Jean King Kupa euro-afrikai zónájának I-es csoportjában, miután szombaton Szabanin Natália három szettben legyőzte Jacqueline Cabaj Awadot.

A világranglistán 487. helyezett svéd játékos jobban kezdett magyar ellenfelénél, s bár Szabanin nagyobb csatára késztette, végül az első játszma 49 perc alatt Awadé lett. A folytatásban már-már úgy tűnt, hogy a svédek jutnak előnyhöz ezen a meccsen, de Awad 4-2-es vezetésénél Szabanin váltani tudott, komoly küzdelemben egyenlített, majd fordított és megnyerte a második szettet. A harmadik játszmában a világranglistán 249. magyar játékos háromszor is elvette a rivális adogatását, és magabiztosan múlta felül Awadot. A meccs 2 óra 22 percig tartott.
   
A szombatig tartó tornán Palágyi Miklós kapitány együttese kedden az egyiptomiak legyőzésével rajtolt, szerdán kikapott a házigazda törököktől, csütörtökön pedig nyert a lettek ellen. A körbeverések nyomán az élen hármas holtverseny alakult ki a magyar, a török és a holland együttes között, de az összevetésben a magyarok bizonyultak jobbnak, ezzel megnyerték az A csoportot.
   
A két csoportgyőztes - a magyarok mellett a svédek - automatikusan továbbjutott a rájátszásba, de a pozíciók meghatározása miatt megmérkőzik egymással. A magyar válogatott- amint azt a hazai szövetség Facebook-oldala kiemelte - korábban még soha nem győzte le a svédeket, akikkel ötször, 1998-ban, 2009-ben, 2010-ben, 2012-ben és 2018-ban is találkozott már.
   
A két csoportmásodik rájátszást vív a harmadik továbbjutó helyért. A rájátszásból lehet bejutni a Billie Jean King Kupa jövő évi selejtezőjébe.

    Eredmény (a viadal honlapja alapján):

    A csoport, döntő, állás az első egyes után:

Magyarország-Svédország 1-0
---------------------------
Szabanin Natália-Jacqueline Cabaj Awad 5:7, 6:4, 6:2

    később:

Jani Réka-Kajsa Rinaldo Persson

Jani, Tóth Amarissa-Awad, Persson
 

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Semjén Zsolt: a békét kértük a Szűzanyától
    A miniszterelnök-helyettes aláhúzta, hogy a csíksomlyói búcsúba Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről, az anyaországból, az Egyesült Államokból, mindenhonnan érkeztek magyarok. "Ez megerősít minket magyarságunkban, összetartozásunkban és kereszténységünkben" - összegzett Semjén Zsolt a közös együttlét erejét hangsúlyozva.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Eva Wlaardingerbroek kockázatvállalása – Videó!
    Vlaardingerbroek kimondta azt az igazságot, amellyel a nyugati kormányok tisztában vannak, de nem beszélnek róla, nevezetesen azt, hogy szoros kapcsolat van a migráció és a bűnözés között. Kijelentette, hogy „új valóságunk Európában a gyakori nemi erőszakokból, késelésekből, gyilkosságokból, lövöldözésekből, sőt lefejezésekből áll”.
MTI Hírfelhasználó