A Felcsút legyőzte a Fehérvárt és elérhető közelségbe került a dobogó
2023. május 14. 20:44

A Puskás Akadémia hazai pályán 2-1-re legyőzte a vendég MOL Fehérvárt a labdarúgóNB I 31. fordulójának zárómérkőzésén.

A Puskás Akadémia győzelmével egyetlen pontra közelítette meg a dobogó alsó fokán álló Paksot, míg a Fehérvár továbbra is kieső helyen áll, két ponttal kevesebbet gyűjtött, mint az előtte álló Budapest Honvéd.

NB I, 31. forduló: Puskás Akadémia FC - MOL Fehérvár FC 2-1 (0-0) ---------------------------------------------- Pancho Aréna, v.: Vad II
   
gólszerző: Gruber (52.), Komáromi (84.), illetve Dárdai (72.)
   
sárga lap: Komáromi (55.), Zahedi (75., 78.), Favorov (96.), illetve Flores (39.), Pokorny (57.)
   
kiállítva: Zahedi (78.), illetve Larsen (93.)

    Puskás:
    -------
Markek - Szolnoki, Stronati, Golla, Brandon (Bartolec, 74.) - Batik, Favorov - Corbu (Slagveer, 74.), Levi (Baluta, 65.), Komáromi (Plsek, 90.) - Gruber (Zahedi, 74.)

    Fehérvár:
    ---------
Kovács D. - Nego, Larsen, Stopira, Heister - Houri (Christensen, 74.), Pokorny (Makarenko, 66.), Flores (Katona M., 86.) -Kastrati II (Schön, 86.), Kodro, Dárdai

Veszélyes távoli lövésekkel indult a találkozó. A kiesőhelyen álló Fehérvár birtokolta többet a labdát, Peter Pokorny fejesénél a felső léc mentette meg a hazaiakat a góltól.

A Puskás Akadémia elvétve jutott el a kapuig, nem úgy a vendégek, akiknél Kenan Kodro lábában maradt a vezető gól, amikor ajtó-ablak helyzetben kapu mellé csavart.
   
Fordulást követően megélénkült a Puskás Akadémia játéka és Gruber Zsombor góljával megszerezte a vezetést. Ment előre a Fehérvár az egyenlítő gólért, Dárda Pál fejesével sikerült egalizálni. Nehéz helyzetbe kerültek a hazaiak, amikor a percekkel korábban beállt Sahab Zahedit második sárgával kiállították, illetve felcsillant a remény a győzelemre a vendégeknek. Meglepetésre azonban őket zavarta meg az emberelőny, mert a hajrában Komáromi György fejesével megint a felcsúti gárda vezetett. Ezek után elkeseredetten próbálkozott a vendégcsapat, de nem sikerült egyenlítenie, sőt, a végén Kasper Larsen is piros lapot kapott, így a fehérváriak is tíz emberrel fejezték be a meccset.
 

MTI
Címkék:
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Az Egri csillagok első filmváltozata
    A filmet száz évvel ezelőtt, nem sokkal Gárdonyi halála után kezdték forgatni az akkori politikai és szakmai szervezetek támogatásával. A belügyminiszter külön rendeletben engedélyezte, hogy az egész ország területén forgathassanak. A várostromot a Cseszneki várban vették fel, de forgattak a gellérthegyi Citadellánál, a Budai vár egyik bástyájánál és egy fennmaradt képkocka tanúsága szerint a Sümegi várnál is.
  • Megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia
    A magyarországi média- és hírközlési piacon a generatív MI-megoldások használata még csak kísérleti stádiumban van: a ChatGPT-t már mindenki kipróbálta, de egyelőre jellemzően inkább nehézségeket tapasztaltak vele, mintsem hatékonyságnövekedést.
  • Nyugat-Európa továbbra is az orosz gázt veszi
    A nyugat-európaiak büszkén hangoztatják, hogy mostanra megszabadultak az orosz forrásoktól, de ez nem igaz, csak harmadik államok, például India közbeiktatásával vásárolnak kőolajat, illetve a cseppfolyósított földgázt (LNG) fogadó terminálokban is az orosz részesedés a legmagasabb – leplezte le a hazudozókat a külügyminiszter.
MTI Hírfelhasználó