U17-es labdarúgó Eb - Belvon Attila kihirdette végleges keretét
2023. május 15. 19:45

Belvon Attila szövetségi edző kihirdette a magyar válogatott keretét a szerdán rajtoló U17-es labdarúgó Európa-bajnokságra.

MLSZ válogatottak

Belvon Attila – mlsz

A magyar szövetség (MLSZ) honlapján hétfőn tették közzé a 18 mezőnyjátékos és három kapus nevét tartalmazó listát, amelyet a sérülések is alakítottak: emiatt kellett elhagynia az edzőtábort Radnóti Dánielnek, Balabás Bencének és Ásványi Domonkosnak is.
   
A csapat hétfőn délelőtt még Telkiben edzett, majd átköltözött a Margitszigetre, az Európa-bajnoki főhadiszállására. A válogatott vasárnap óta már a walesiek játékára, és az ellenük alkalmazandó taktikára készül, a szakmai stáb nehéz mérkőzésre számít a szerdai nyitányon az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.
   
A magyarok szombaton a lengyelekkel játszanak a felcsúti Pancho Arénában, ahol jövő kedden a csoportkör zárásaként az írek ellen lépnek pályára. A 16 csapatos Eb négy kvartettjéből az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe. A finálét június 2-án az MTK Budapest stadionjában rendezik, a tornáról a legjobb öt csapat kijut a világbajnokságra.

U17-es Eb: Végleges a keret, fókuszban a walesiek

A mieink – mlsz    

A magyar válogatott kerete:

    kapusok: Lehoczki Bendegúz (Puskás Akadémia), Molnár Mátyás (Budapest Honvéd), Yaakobishvili Áron (FC Barcelona)

    hátvédek: Demkó Márton (El Paso), Girsik Attila (Vasas FC), Hornyák Csaba (DVSC), Kaczvinszki Dominik (Budapest Honvéd), Kubicsek Levente (Puskás Akadémia FC), Lengyel Noel (Főnix Gold FC), Manuel Burghart (Ried), Umathum Ádám (Puskás Akadémia FC)

    fedezetek: Fenyő Noah (Eintracht Frankfurt), Kern Martin (Puskás Akadémia FC), Németh Hunor (FC Köbenhavn), Somfalvi Bence (Puskás Akadémia FC), Vidnyánszky Mátyás (DAC)

    csatárok: Bagi Ádám (Ferencvárosi TC), Molnár Csaba (Vasas FC), Simon Benedek (Budapest Honvéd), Szabó Szilárd (Ferencvárosi TC), Varga Zétény (Ferencvárosi TC)

MTI; Gondola
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Ünnepi szentmise az esztergomi bazilikában
    A magyar Sion – a középkorban így is nevezték Esztergomot. A magyar katolikusság központja a pünkösdi ünneplésben is kisugárzó hatású.
  • Sok patrióta harcosra van szükségünk Európában
    "Nagy közös csata előtt állunk, Brüsszel tömeges illegális migrációt szabadít ránk, genderpropagandával mérgezi a gyermekeinket, sorsára hagyja a vidéket és rombolja a hagyományos családokat, és ezt mi nem hagyhatjuk" - fogalmazott a kormányfő.
  • Hatalmas magyar siker Amerikában
    Maya Ajmera, a Society for Science elnök-vezérigazgatója a díjátadó ceremónián büszkén vallotta, hogy az ISEF után Los Angelest elhagyva biztos benne, hogy a világ jó kezekben van. A tudomány átformálja a világot, a jelen lévő fiatal tudósok, kutatók pedig ennek a folyamatnak az elengedhetetlen mozgatórugói.
MTI Hírfelhasználó