Törökország továbbra is feltételekhez köti a svéd NATO-csatlakozást
2023. július 6. 21:05

Svédország NATO-tagsága elérhető közelségbe került, lehetséges, hogy pozitív döntés születik a skandináv ország csatlakozásáról a szövetség jövő heti, vilniusi csúcstalálkozóján - mondta a NATO-főtitkár Brüsszelben azt követően, hogy a török, a svéd és a finn külügyminiszter erre vonatkozó megbeszéléseket folytatott a szövetség székházában csütörtökön.

Gratuláltak Hakan Fidan új külügyminiszternek

Hakan Fidan – trt

Hakan Fidan török külügyminiszter azt közölte, Törökország szerint NATO-tagságának jóváhagyásához Svédországnak bizonyítania kell, hogy a bejelentett törvénymódosításokat alkalmazzák, különös tekintettel arra, hogy jogrendjébe ültette a terrorizmusellenes törvény módosításait.
   
Svédország tett néhány lépést a megkívánt jogi változtatásokkal kapcsolatban, például megszüntette a védelmi ipari korlátozásokat Törökországgal szemben. "A jogszabályi változásoknak most a gyakorlatban is tükröződniük kell" - tette hozzá a török külügyminiszter.

MTI
Címkék:
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
MTI Hírfelhasználó