Menekült a bedrogozott kábszerbűnöző
2023. július 7. 09:56

A Kecskeméti Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki Kecskeméten dizájner droggal teli autóval, kábítószer befolyása alatt menekült a rendőrök elől - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A vádirat szerint a lajosmizsei férfi tavaly augusztus végén nagy mennyiségű, kristály fantázianevű új pszichoaktív anyagot szerzett be azért, hogy értékesítse. Nemcsak kereskedett a dizájner droggal, de ecstasyt és marihuánát is fogyasztott, mielőtt tavaly augusztus 29-én délelőtt autóba ült.
   
Az ügyészség szerint a vádlott járműve tele volt fehér színű csillámos porral, a porciózáshoz használt alufóliával és digitális mérleggel, amikor a bódult sofőrt Kecskeméten az egyenruhások meg akarták állítani. Ő azonban a jelzés ellenére továbbhajtott, végül csak üldözést követően, több utcával távolabb fogták el - tették hozzá.
   
A kecskeméti nyomozók az autóban talált jelentős mennyiségű dizájner drogot és a kereskedéssel összefüggő eszközöket lefoglalták.
   
Az ügyészség a férfit kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés mellett pénzbüntetés kiszabását, továbbá közúti járművezetéstől eltiltását indítványozza.
   
A hasonló bűncselekmények miatt korábban már többször büntetett férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni - áll a közleményben.
 

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Eva Wlaardingerbroek kockázatvállalása – Videó!
    Vlaardingerbroek kimondta azt az igazságot, amellyel a nyugati kormányok tisztában vannak, de nem beszélnek róla, nevezetesen azt, hogy szoros kapcsolat van a migráció és a bűnözés között. Kijelentette, hogy „új valóságunk Európában a gyakori nemi erőszakokból, késelésekből, gyilkosságokból, lövöldözésekből, sőt lefejezésekből áll”.
  • Fico állapota stabil, de továbbra is súlyos
    Kalinák elmondta: Robert Fico eszméleténél van, s ő egy rövid ideig már beszélt is vele, de mint mondta: a kommunikáció lehetőségei a sérülések súlyosságából adódóan korlátozottak.
  • Magyar zarándokvonat Sepsiszentgyörgyön
    Székjelyföldi magyarjaink fogadták a Belső-Magyarországról érkezett zarándokvonatot Sepszszentgyörgyön. A nemzet egységét fejezi ki a pünkösdi együtt ünneplés.
MTI Hírfelhasználó