Palesztin rabbal szeretkeztek – írja a BBC
2023. október 1. 14:09

Megtiltják a női izraeli katonáknak, hogy szigorú biztonsági szolgálatot teljesítsenek, miután palesztin fogvatartottal szexeltek. Az izraeli média szerint egy katona bevallotta, hogy testi intimitásban volt egy palesztin férfival, aki állítólag halálos támadást hajtott végre izraeli civilek ellen.

A nőről azt feltételezik, hogy katonai szolgálatot teljesített, amely az izraeliek többsége számára kötelező.

A nőknek legalább két évig, a férfiaknak pedig 32 hónapig kell szolgálniuk.

A katona és az életfogytiglani börtönbüntetését töltő rab nevét nem hozták nyilvánosságra.

Az ügyben eljáró bíróság elrendelte, hogy más részleteket, így a börtön helyét ne fedjék fel.

Az izraeli média arról is beszámolt, hogy a kihallgatás során a katona – akit letartóztattak – azt állította, hogy négy másik nő is bensőséges kapcsolatban állt ugyanazzal a férfival.

A palesztin rabot a kihallgatás előtt a cellájából egy elkülönített szárnyba szállították – közölte az Izraeli Börtönszolgálat (IPS).

Pénteken Katy Perry, az IPS vezetője és Itamar Ben-Gvir nemzetbiztonsági miniszter bejelentette, hogy női katonák a továbbiakban nem fognak szolgálni olyan szigorú börtönökben, ahol palesztin "terroristákat" tartanak fogva.

Az izraeli média Ben-Gvirt idézte, aki azt mondta, hogy 2025 közepére "egyetlen női katona sem marad a biztonsági foglyok szárnyaiban".

Többször hangoztatták a női izraeli katonák szolgálatának leállítását a fokozottan őrzött izraeli börtönökben. Ezek azonban korábban leálltak, mert nem volt megfelelő személyzet.

bbc
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A Fidesz-KDNP választási fóruma Ózdon
    Menczer Tamás hangsúlyozta, békepárti politikusokat kell küldeni Brüsszelbe, "olyan politikusokat, akiknek nem ment el a józan eszük, akik képesek és hajlandóak arra, hogy az európai érdekeket képviseljék, ami nyilvánvalóan a béke".
  • A kínai elnök Budapesten
    A repülőgépnél magyar népviseletbe öltözött gyerekek köszöntötték az elnöki házaspárt, ősi szokás szerint kenyérrel és sóval kínálták őket, majd a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium diákjai üdvözölték a vendégeket. Egy rövid kulturális műsorra is sor került a Csillagszemű Táncegyüttes előadásában.
  • Le kell váltani a brüsszeli vezetőséget
    Az Európai Unió biztonsága és versenyképessége sokat romlott az utóbbi öt évben, a helyzet rosszabb, mint a ciklus elején, ezért Magyarország nem támogatja a jelenlegi brüsszeli vezetők újraválasztását.
MTI Hírfelhasználó