Hihetetlen áron kelt el két régi papír kétszázas
2024. január 22. 17:00

Egymillió forintot fizettek két darab papír kétszázasért a Vaterán tavaly szeptemberben - írja az online piactér közleménye alapján a Telex. A Károly Róbert királyt és a diósgyőri várat ábrázoló papír kétszázast 2009-ben vonták ki a forgalomból. Az online használtcikk-oldalon eladott két papírpénzért azért adtak ilyen magas összeget, mert a legutolsó, 2007-es dátum volt rajtuk, a legutolsó széria sorozatjelét viselték, és emellett a sorszámuk is nagyon alacsony volt.

A közlemény arra is kitér, hogy már a koronavírus-járvány előtti években is folyamatosan nőtt a numizmatikai termékkategória forgalma, ami éves szinten sok százmillió forintra nőtt - írja a lap.

Telex, Infostart
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó