Labdarúgó NB I - A Paks döntetlenjével elveszítette éllovas pozícióját
2024. március 10. 17:31

A listavezető Paks 1-1-es döntetlent játszott a vendég Debrecennel vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában.

A tolnai csapat a pontosztozkodással elveszítheti éllovas pozícióját, amennyiben a címvédő Ferencváros győz a Fehérvár otthonában.

NB I, 24. forduló:

Paksi FC-Debreceni VSC 1-1 (0-1)
--------------------------------
Paks, 2489 néző, v.: Bognár

    gólszerzők: Papp (85.), illetve Dzsudzsák (3.)

    sárga lap: Tóth B. (11.), Osváth (44.), illetve Domingues (20.), Lagator (28.), Vajda (36.)

    Paksi FC:
    ---------
Simon B. - Lenzsér, Kinyik, Szabó J. - Kovács K. (Szélpál, 84.), Papp, Szabó B. (Vas, 63.), Balogh B. (Horváth K., 72.), Osváth - Hahn (Skribek, 84.), Tóth B. (Böde, a szünetben)

    Debreceni VSC:
    --------------
Megyeri - Baranyai, Dreskovic, Romancsuk (Ojediran, 78.), Ferenczi - Lagator, Manrique (Szuhodovszki, 78.) - Vajda (Szécsi, 59.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 78.) - Bárány (Loncar, 86.)

Jobban kezdett a hajdúsági együttes, Manrique lövését ugyan Simon még védte, de Dzsudzsák 11 méteres próbálkozásánál már ő is tehetetlen volt. A piros-fehérek korai vezetését követően a Paks volt a kezdeményezőbb, komoly helyzetet viszont nem tudott kidolgozni. Sem az iram, sem a színvonal nem volt magas, a játék pedig igencsak töredezett volt a sok apró szabálytalanság miatt. Az első félidő eseménytelenségéről mindent elárul, hogy a gólon kívül mindkét kapusnak egyetlen védése volt.
   
Bognár György vezetőedző a szünetben Böde Dániel becserélésével próbálta hatékonyabbá tenni a hazaiak támadójátékát. Az elképzelése pedig bejött, ugyanis a zöld-fehérek teljesen beszorították ellenfelüket, egy ízben Dreskovic a gólvonalról mentett éppen Böde fejesénél, de a korábbi válogatott csatár ziccert is rontott néhány perccel később, majd Megyerinek védett bravúrral Kovács közeli lövésénél. A 65. perctől valamelyest enyhült a nyomás a debreceni kapun, de így is fölényben futballozott a Paks, amely végül a 85. percben tudott egyenlíteni. A hajrában is a hazaiak támadtak a győzelemért, mégis a Debrecen hibázta el a "meccslabdákat" Szécsi révén, így maradt a döntetlen.

MTi
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Semjén Zsolt: a békét kértük a Szűzanyától
    A miniszterelnök-helyettes aláhúzta, hogy a csíksomlyói búcsúba Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről, az anyaországból, az Egyesült Államokból, mindenhonnan érkeztek magyarok. "Ez megerősít minket magyarságunkban, összetartozásunkban és kereszténységünkben" - összegzett Semjén Zsolt a közös együttlét erejét hangsúlyozva.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Eva Wlaardingerbroek kockázatvállalása – Videó!
    Vlaardingerbroek kimondta azt az igazságot, amellyel a nyugati kormányok tisztában vannak, de nem beszélnek róla, nevezetesen azt, hogy szoros kapcsolat van a migráció és a bűnözés között. Kijelentette, hogy „új valóságunk Európában a gyakori nemi erőszakokból, késelésekből, gyilkosságokból, lövöldözésekből, sőt lefejezésekből áll”.
MTI Hírfelhasználó