Harrach Péter: Bízunk a jövőben, jövőpártiak, azaz életpártiak vagyunk
2024. március 25. 15:17

Bízunk a jövőben, jövőpártiak, azaz életpártiak vagyunk – mondta Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese hétfőn Hajdúszoboszlón. A KDNP Ültessünk, hogy élhessünk! címmel indított faültetési akciót. A kezdeményezéshez csatlakozott a párt legfiatalabb alapszervezete, a hajdúszoboszlói, amely hétfőn tíz gyümölcsfát ültetett a város társasházakkal övezett kerületében. Harrach Péter rövid beszédében szólt arról, hogy a történelmi Magyarország területének 26 százaléka volt erdő, ami Trianon után 16 százalékra csökkent. Minden korszak zászlajára tűzte az erősítést, ami mára 22 százalékra növekedett.

Cél a 26 százalék elérése, ami a kistelepüléseken faültetéssel, illetve erdőtelepítéssel érhető el – hangsúlyozta Harrach Péter. Kovács Gergely, a KDNP helyi alapszervezetének elnöke kiemelte: aki fát ültet, az bízik a jövőben, ezért is csatlakoztak az akcióhoz, melynek eredményeként 5-5 meggy, illetve szilvafát ültettek el.

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó