Tizenhétezer családot támogat a Katolikus Karitász
2024. március 26. 14:42

Százötven tonna élelmiszer gyűlt össze a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által kezdeményezett és a Katolikus Karitász által lebonyolított húsvéti tartósélelmiszer-gyűjtésen, ebből csaknem tizenhétezer család ünnepi asztalára kerülnek alapvető élelmiszerek - közölte a segélyszervezet kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a Tartós szeretet elnevezésű országos gyűjtésben ezrek vettek részt. A március 3-10. között zajlott akcióban a hivatalos gyűjtőpontokra és plébániákra lisztet, rizst, száraztésztát, olajat, konzerveket, instant leveseket és egyéb tartós élelmiszereket vártak, amelyet a karitász önkéntesei húsvétig juttatnak el nehéz sorsú embereknek.
   
A családosok adományába édességet is csomagoltak a legkisebbekre is gondolva - jegyezték meg.
   
Az országos eredményeket kedden közölte a Katolikus Karitász budapesti székházában Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a Katolikus Karitász elnöke és Écsy Gábor a segélyszervezet országos igazgatója, valamint Dolhai Attila Jászai Mari-díjas színész, a segélyszervezet akcióját népszerűsítő önkéntes - tették hozzá.
 

MTi
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó