Labdarúgó NB I - Felcsút-Fehérvár rangadó az ünnepi fordulóban
2024. március 28. 11:06

Fejér vármegyei csapatok rangadójával kezdődik a húsvéti ünnepi forduló a labdarúgó OTP Bank Ligában: pénteken a Puskás Akadémia fogadja a Fehérvárt.

Az ötödik helyezett felcsúti csapat a legutóbbi fordulóban döntetlent játszott a címvédő és éllovas Ferencváros otthonában. Hátránya hat pont a harmadik pozíciót elfoglaló Fehérvárral szemben, így ha a vendégcsapat most győzni tud, Hornyák Zsolt együttese jó eséllyel kiszáll a dobogóért zajló versenyfutásból. A székesfehérvári alakulat három vereség után a válogatott mérkőzések miatti szünet előtt javított, győzött Kecskeméten, ezzel valamelyest stabilizálta helyzetét a tabellán.
   
A csapat középpályásának, Sigér Dávidnak kedden született meg második kisfia, így - amint azt a Fehérvár honlapjának elmondta - extra motivációval várja a pénteki összecsapást, melyre "a világ legboldogabb embereként" készül.
   
"Az utóbbi napjaim izgalmasan teltek, hiszen múlt hét hétfő óta akármikor megszülethetett volna a második kisfiam, ez végül a tegnapi napon történt meg. - nyilatkozott szerdán. - Szerencsére minden rendben volt és mindenki jól van, én pedig a világ legboldogabb embereként készülök a pénteki, PAFC elleni rangadóra. Aki már átélte egy gyermek megszületését, az tudja, hogy ez egy olyan hálás érzést és olyan plusz löketet ad, amihez nincs fogható. Visszatérve a pénteki mérkőzésre, azt kijelenthetjük, hogy egyik legfőbb riválisunk a Puskás Akadémia. A felcsúti csapat nemcsak a tabellán van a közelünkben, hanem földrajzilag is egymáshoz közel vagyunk, emiatt külön rivalizálás jellemzi ezt a párharcot."
   
Sigér saját tapasztalatai alapján úgy véli, a Puskás Akadémiában rendre sok jó képességű labdarúgó szerepel, és ha ők jó napot fognak ki, akkor az NB I abszolút elitjéhez tartoznak.
   
"A célunk az, hogy felvegyük velük a kesztyűt és semmikép nem szeretnénk alárendelt szerepet játszani a péntek esti rangadón" - tette hozzá.
   
Szolnoki Roland, a Puskás Akadémia csapatkapitánya szerint a Ferencváros elleni döntetlen jót tett az együttes önbizalmának, és úgy véli, ha sikerül megismételni a Groupama Arénában nyújtott teljesítményt, pénteken fontos hazai sikert könyvelhetnek el. Ehhez - fogalmazott klubja honlapján - a csapatnak kompaktnak kell lennie, a védekezésből és a támadásból is ki kell vennie a részét mindenkinek. Szolnokinak sokat jelent ez a mérkőzés, mert korábban éveket töltött a székesfehérvári együttesben, és kiemelte: fontos lenne hazai közönség előtt nyerniük.
   
A Ferencváros, amely egy meccsel kevesebbet játszott a riválisoknál, a sereghajtó Mezőkövesd vendége lesz a forduló vasárnap esti zárásán. Dejan Stankovic együttese idén még csak egyszer, az előző fordulóban, a Puskás Akadémiával szemben veszített pontot, és nagy meglepetés lenne, ha ez ezúttal megismétlődne.
   
A második helyen álló Paks a legutóbbi két fellépésén nem tudott nyerni. A tolnaiak most az Újpestet fogadják, amely az előző három fordulóban megszerezhető kilenc pontból hetet begyűjtött.
   
Az M4 Sport mindegyik találkozót élőben közvetíti.

NB I, 26. forduló:

péntek:

Puskás Akadémia FC-Fehérvár FC 20.00

A Felcsút győz.

szombat:

Kisvárda Master Good-DVSC 14.30

A vendégcsapat nyer.

MTK Budapest-Kecskeméti TE 17.00

Iksz.

ZTE FC-DVTK 19.30

vasárnap:

Paksi FC-Újpest FC 15.30

Döntetlen.

Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencvárosi TC 18.00

A Fraditól csak a győzelem elfogadható.

A tabella:

1. Ferencvárosi TC 24 16 4 4 62-23 52 pont
2. Paksi FC 25 15 5 5 44-29 50
3. Fehérvár FC 25 13 3 9 43-36 42
4. Debreceni VSC 25 10 6 9 37-31 36
5. Puskás Akadémia FC 25 9 9 7 38-29 36
6. Diósgyőri VTK 24 10 5 9 39-37 35
7. MTK Budapest 25 10 5 10 33-47 35
8. Kecskeméti TE 25 10 3 12 35-38 33
9. Újpest FC 25 9 4 12 33-49 31
10. ZTE FC 25 8 5 12 36-50 29
11. Kisvárda Master Good 25 6 2 17 26-41 20
12. Mezőkövesd Zsóry FC 25 5 5 15 24-40 20

A teljesen fölöslegesen elhalasztott Ferencváros-Diósgyőr mérkőzést április 10-én játsszák.    

MTI; Gondola
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A woke-rögeszme elporlasztása
    A magyar kormány a konzervatív értékeket védi példásan, és olyan erkölcsi vezetést alakított ki, amiről az egész Nyugat példát vehet - hangsúlyozta Julio Ariza.
  • Teremtésvédelem
    A szemétnek a tárolóban a helye, nem az utcán és nem az erdőben. Ennek az akciónak pedig nemcsak az a jelentősége, hogy visszaadják az erdőt eredeti rendeltetésének, hanem a példamutatás is, hogy tisztaságnak, rendnek kell lenni, nemcsak a portákon, a saját házunk előtt, hanem az olyan közös területeken is, mint az erdők.
  • Geert Wilders: Orbán Viktor bátor vezető
    Merkelék, amikor megnyitották a határokat, veszélybe sodorták az európai keresztény civilizációt. A konzervatívok azonban nem süllyedtek bele ebbe a "politikai mocsárba", hanem az emberek mellé álltak, és ezért támogatják őket a szavazók, akinek már elege van abból, hogy lábbal tiporják az értékeiket - fejtette ki a Szabadságpárt elnöke.
MTI Hírfelhasználó