17 éves kiberbűnöző – merénylettel fenyegetett
2024. március 28. 18:58

Előállítottak egy 17 éves gyanúsítottat csütörtökön a franciaországi középiskoláknak a meghekkelt digitális felületeiken küldött merényletfenyegetésekkel kapcsolatban - közölte a párizsi ügyészség.

A kiskorút a kiberbűnözés elleni hivatal nyomozói vették őrizetbe a Párizs melletti Malakoffban.
   
Az oktatási minisztérium csütörtöki összesítése szerint Franciaország-szerte 324 középiskolát fenyegettek meg merénylettel a múlt hét óta a meghekkelt digitális felületeiken keresztül.
   
Az elkövető vagy elkövetők feltörték egy diák e-mail-fiókját, hogy az üzenetet és egy lefejezős videót az intézmény összes postafiókjába elküldjék, így tanárok, szülők és gyerekek is megkaphatták. A tárca pszichológiai segítséget ajánlott fel azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek, akik esetleg látták ezeket a sokkoló képeket.
   
A francia nemzetgyűlésben szerdán tartott meghallgatáson Nicole Belloubet oktatásügyi miniszter elmondta: "egyelőre nem történt tömeges adatszivárgás vagy teljes körű támadás az információs rendszereink ellen". "Nincs globális digitális probléma" - fogalmazott a miniszter. Az ügyben a bűnügyi rendőrség indított eljárást, a terrorelhárítási ügyészség egyelőre nem foglalkozik a kibertámadással.

mti
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A woke-rögeszme elporlasztása
    A magyar kormány a konzervatív értékeket védi példásan, és olyan erkölcsi vezetést alakított ki, amiről az egész Nyugat példát vehet - hangsúlyozta Julio Ariza.
  • Teremtésvédelem
    A szemétnek a tárolóban a helye, nem az utcán és nem az erdőben. Ennek az akciónak pedig nemcsak az a jelentősége, hogy visszaadják az erdőt eredeti rendeltetésének, hanem a példamutatás is, hogy tisztaságnak, rendnek kell lenni, nemcsak a portákon, a saját házunk előtt, hanem az olyan közös területeken is, mint az erdők.
  • Geert Wilders: Orbán Viktor bátor vezető
    Merkelék, amikor megnyitották a határokat, veszélybe sodorták az európai keresztény civilizációt. A konzervatívok azonban nem süllyedtek bele ebbe a "politikai mocsárba", hanem az emberek mellé álltak, és ezért támogatják őket a szavazók, akinek már elege van abból, hogy lábbal tiporják az értékeiket - fejtette ki a Szabadságpárt elnöke.
MTI Hírfelhasználó