Késsel támadtak a murmanszki régió kormányzójára
2024. április 5. 10:18

Késsel támadt az oroszországi murmanszki régió kormányzójára egy férfi csütörtök este Apatyiti városban egy lakossági fórum után.

Az incidensben Andrej Csibisz hastáji sebesülést szenvedett, az orvosok egy egyórás műtét után súlyosnak, de stabilnak mondták az állapotát. A politikus éppen távozott a helyi kultúrpalotában megtartott lakossági találkozóról, amikor az eset történt. A támadót Csibisz testőre, az orosz nemzeti gárda egyik tagja a szolgálati fegyverével megsebesítette, majd a férfit őrizetbe vették.
   
Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) a Telegram-csatornáján közölte, hogy a támadó, Andrej Bidanov 42 éves vasutas, apatyiti lakos, noha nem ismerte személyesen a kormányzót, ellenszenvet érzett iránta, és emiatt támadt rá.
   
Bidanov elmeorvosi nyilvántartásban nem szerepel. Ellene hivatali személy elleni emberölési kísérlet címén indult büntetőeljárás, amiért húsz évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.
 

mti
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Orbán kontra Soros
    A két világerő közti, vég nélküli játszma jellemzője, hogy korszakról korszakra módosulnak benne a játékszabályok. Változhatnak a személyek, de az államok általi és az államokon kívüli hatalom, a civilizációszervezés egymással összetéveszthetetlen formái közötti küzdelem folytatódik.
  • Elzavarni a „brüsszeli héjákat"
    Háborúba vezetnék a kontinenst, és ebbe belerángatnák Magyarországot is. Ezért a nagy gazdasági tervek mellett figyelmet és energiát kell szentelni arra, hogy ezeket az erőket "megfékezzük, visszaszorítsuk és letörjük" - hangsúlyozta a kormányfő.
  • Rossi 26 fős keretében 19 légiós – Videó!
    "Ez a keret nagy karakterekből áll, emberileg mindenki komoly, nagy formátum. Persze a futball játék, amelyben technikailag és taktikailag is helyt kell állni. Ez a válogatott versenyképes, senki, még Németország sem mondhatja, hogy úgyis legyőz minket" – fogalmazott Rossi.
MTI Hírfelhasználó