Szoboszlaiék az Atalantát fogadják
2024. április 10. 11:41

A Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool az Atalantát fogadja csütörtökön a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének első felvonásán. A Vörösök a Manchester United otthonában játszott döntetlennel elvesztették éllovas pozíciójukat a Premier League-ben, ennek ellenére remek formában vannak, az elmúlt két hónap 13 mérkőzéséből ugyanis csupán egyszer kaptak ki, de akkor is csak hosszabbításban.

Az FA Kupa negyeddöntőjében is a Manchester United tört borsot a Liverpool orra alá. Hazai pályán viszont mindenképpen az idény végén távozó vezetőedző, Jürgen Klopp tanítványai az esélyesek, tekintve, hogy ebben a szezonban még veretlenek az Anfielden, ahol döntetlent is csak olyan együttesek voltak képesek elérni, mint az angol bajnokságban címvédő Manchester City, a listavezető Arsenal és a Pool számára lassan mumussá váló Manchester United. A rivális Atalanta ezzel szemben komoly hullámvölgybe került: legutóbbi kilenc találkozójából mindössze kettőt nyert meg, így nyolcpontos hátrányba került a Bajnokok Ligája-indulásért folytatott versenyben a Serie A negyedik helyezettjével, a Bolognával szemben.

A bergamóiak viszont éppen ezért lehetnek veszélyesek, mivel valószínűleg csak az Európa-liga megnyerésével biztosíthatnák részvételüket a legrangosabb európai kupasorozatba. A két csapat 2020 őszén a BL csoportkörében találkozott egymással, akkor mindkét összecsapáson vendégsiker született. A El negyeddöntős párharcaiból kiemelkedik az olasz rangadó, melyet az AC Milan és a tavaly döntős AS Roma vív egymással. Előbbi a Serie A-ban a második helyen áll és sorozatban hét győzelemnél jár, utóbbi pedig Daniele De Rossi januári kinevezése óta megtáltosodott, azóta 16 tétmérkőzésen csak kétszer kapott ki.

A két együttes ebben a szezonban már lejátszotta mindkét bajnokiját, azokon a Milan diadalmaskodott, a második után menesztették José Mourinhót a fővárosiak kispadjáról. Szintén izgalmasnak ígérkezik a német bajnokságban listavezető és az egész idényben veretlen Bayer Leverkusen összecsapása a Konferencia-liga tavalyi győztesével, a West Ham Uniteddel.

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Kettős magyar siker a királyszámban
    Kopasz ezzel duplázott, miután szombaton 500 egyesben is nyerni tudott. „Nagyon örülök, hogy a mai napon ilyen szuper formát tudtam hozni, idén még nem eveztem egyszer sem 3:24-et. A tegnapi 500 méter után tudtam regenerálódni és a szélviszonyok is kedveztek nekem" - nyilatkozott az M4 Sportnak a győriek 26 éves kajakosa.
  • Kínai gázfröccs az autóipari fordulathoz
    A világ jelenleg legsikeresebb elektromos autógyártó és elektromos akkumulátorgyártó vállalatai közül több kínai, amely vállalatok egy jelentős része úgy döntött, hogy az európai gyártási központjaikat ide hozzák Magyarországra. Példaként említette, hogy a BYD elektromos autógyártó vállalat és három kínai elektromos akkumulátorgyártó Magyarországon épít gyárat.
  • Hadseregünknek katonai konfliktusra kell készülnie – Videó!
    A vezérkari főnök hangsúlyozta: soha nem volt annyira szükség felkészült, elkötelezett tisztekre, mint most.
MTI Hírfelhasználó