Fidesz: V. Naszályi Márta milliós jutalmakkal tömte ki elvtársait
2024. április 11. 14:54

A "Budapest I. kerületi többségét képviselő" polgári közösség a napokban megdöbbenéssel értesült arról, hogy a baloldali V. Naszályi Márta titokban sokmilliós jutalmakkal "tömte ki" a hozzá hűséges, "a hivatali fizetési listán már amúgy is kitartott elvtársait" - írta a Fidesz az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A kormánypárt azt írta, a hozzájuk eljutott információk alapján az egyik legfelháborítóbb kifizetés Czukkerné dr. Pintér Erzsébet esetében történt, aki a "Gyurcsány Ferenc és V. Naszályi Márta nevével fémjelzett kerületvezetés hűséges kiszolgálója".
   
"Jegyzői munkásságának eredménye, hogy a törvénytelenségek miatt az önkormányzatnál sorakoznak a kormányhivataltól kapott milliós bírságok, tavaly a hivatal összes jogásza felmondott, sorban távoztak magas szakmai kompetenciákkal rendelkező vezetők és információink szerint csak a 2023-as esztendőben harmincnál is többen intettek búcsút az önkormányzatnak, ez a hivatali dolgozók negyedét jelenti" - tették hozzá.
   

A Fidesz szerint az "önmagából rendszeresen kivetkőző, gyurcsányista politikusként viselkedő jegyző" mindezek ellenére már a próbaideje alatt egyhavi bérének megfelelő jutalomban részesült, 2023 végén pedig további kéthavi jutalmat "markolt fel" a jegyző, aki tavaly április 1-jén kezdett dolgozni az önkormányzatnál.
   
Az "alkalmatlanságáról elhíresült" Czukkerné tehát 8 hónap alatt mindösszesen 5,1 millió forintot "vehetett ki a kerületi polgárok zsebéből", miközben havonta 1,8 millió forintot keresett V. Naszályi Márta mellett - közölte a kormánypárt.
   

A Fidesz megfogalmazása szerint a "jegyző hatalmi köréhez tartozó" Kiss Imre, titkárságvezető - aki szintén 2023 tavaszán érkezett a hivatalba - esetében "szintén vastagon fogott V. Naszályi ceruzája".
   
A "senki által meg nem választott, teljesítményt felmutatni nem tudó politikai kinevezett" három és fél millió forintos jutalomban részesült. A fentiek fényében már érthető, hogy a pontos kifizetésekről miért titkolózik a kerület baloldali vezetése, holott erre már elsőfokú bírósági eljárásban is kötelezték őket - írták.
   
V. Naszályi Márta és jegyzője jól ismert "a széteső hivatalról, a törvénytelen működésről, a hatalommal való visszaélésről és a bosszúállásaikról". Mindezen körülmények és tulajdonságok nem érdemelnek jutalmat, pláne nem próbaidő alatt, jól látható tehát, hogy valójában csak egy "elvtársias hangulatú pénzszórás" történt, nem pedig a szakmai munka jutalmazása - írták.
   

A Fidesz felháborítónak tartja, hogy V. Naszályi Márta "ilyen alávaló, gyurcsányista tempóban" szórja el a kerületiek pénzét és - mint fogalmaztak - június 9-én a kerület polgárai határozott üzenetet fognak küldeni a "korrupciós botrányokban úszó" baloldali városvezetésnek: az I. kerület jobbat érdemel!
   
Csütörtökön, a képviselő-testületi ülésen a felháborító jutalmazási gyakorlatra több, a kerületi polgári közösséghez tartozó fiatal hívta fel a figyelmet - áll a Fidesz közleményében.

mti
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Himnusz Emlékhely épül Szatmárcsekén
    "A magyar kultúra nemzeti önazonosságunk alapja, egyéni és közösségi létünk éltető ereje. A kormány elkötelezett kultúránk, hagyományaink ápolásában, hogy méltó emléket állítson nemzeti imánk és nemzeti összetartozásunk jelképének, Kölcsey Ferenc Himnuszának, ezért kiemelt emlékhelyként fejleszti Szatmárcsekét" - írták a KIM-közleményben.
  • Kína és Magyarország mindig barátok voltak
    A kínai elnök hangsúlyozta: az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen egyetértettek abban, hogy Kína és Magyarország mindig is jó barátok voltak, akik bíznak egymásban, segítik egymást és kölcsönösen előnyös kapcsolatok kialakítására törekednek.
  • Molnár Pál kapta az Innovációs Szövetség Média Díját
    Molnár Pál folyamatosan nyilvánosságot adott a hazai innovációs fejleményeknek, szakmai kapcsolata szoros a Szövetséggel, rendszeresen megjelentette a sajtóközleményinket, interjúiban bemutatta a fiatal tehetségeket és az őket inspiráló hátteret, iskolákat, tanárokat, szülőket – olvasható a laudációban.
MTI Hírfelhasználó