„Imádkozott" a NOB elnöke
2024. április 11. 22:04

Az Oroszországban megrendezendő Barátság Játékok meghiúsulásáért "imádkozott" Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke egy általa hivatalosnak vélt konferenciabeszélgetés során, amelyben két ismert orosz telefonbetyár, Vovan (Vlagyimir Kuznyecov) és Lexus (Alekszej Sztoljarov) csalta lépre a sportvezetőt.

A beszélgetésből, amelyben Bach mellett Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottságnak az európai életmód előmozdításáért felelős görög alelnöke és Sztoljarov vett részt - aki afrikai politikusnak adta ki és maszkírozta el magát -, szerda éjjel mutatott be részleteket a Pervij Kanal állami tévécsatorna. A 27 perces tárgyalás fináléjában Sztoljarov egy közös ima elmondását javasolta beszélgetőpartnereinek annak érdekében, hogy a sportvezető a helyes döntést hozza az oroszországi versenyeken való részvételről. Megkérte Bachot és Szkínászt, hogy jobbjukat a szívükre téve ismételjék utána, amit mond.
 
"Ma van Szent Vovan és Szent Lexus ünnepe - ők a kontinens hősei. Hozzád fordulok, Istenem, hogy segíts a helyes döntés meghozatalában! Szent Vovan és Szent Lexus, segítsetek nekem a helyes döntést meghozni, hogy megakadályozzuk ezeket a Barátság-Játékokat" - hangoztatta jelmezében Sztoljarov.
   
Bach a felvétel szerint utánamondta a "szentekhez" intézett köszöntést, Szkínász pedig a "fohász" után kijelentette: "Most, hogy isteni sugallatunk van, semmi sem mehet rosszul!".
   
A beszélgetés során a NOB-elnök propagandashow-nak nevezte a közelgő oroszországi versenyeket, és kijelentette, hogy minden résztvevője automatikusan Oroszország támogatójának tekintendő az Ukrajnával szembeni konfliktusban. Szkínász felvetette, hogy az EU adjon ki nyilatkozatot a Moszkvában és Jekatyerinburgban 2024. szeptember 15. és 29. között megrendezendő Barátság Játékok ellen.
   
Dmitrij Szviscsov, az orosz parlementi alsóház testnevelési és sportbizottságának elnöke csütörtökön a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva úgy vélekedett, hogy Bach nevetségessé vált. Hozzátette, hogy az ENSZ-nek be kellene avatkoznia a helyzetbe, és ki kellene vizsgálnia a NOB-vezető politikai töltetű és diszkriminatív kijelentéseit.
   
Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szintén átfogó vizsgálatot sürgetett Bach tevékenységéről. Meglátása szerint lényegében a NOB-elnök "vált a karmesterévé az egész oroszellenes huzavonának az olimpiai intézményekben és intézetekben".
   
A beszélgetés korábban ismertetett részében a NOB-elnök elismerte: az általa irányított testület arra kérte az Ukrán Olimpiai Bizottságot, hogy figyelje a neten az orosz sportolók hazafias kijelentéseit annak érdekében, hogy megakadályozzák részvételüket a párizsi olimpián. A sportvezető azt is elmondta, hogy azok az afrikai sportolók, akik részt kívánnak venni az Oroszország által megtartandó barátság játékokon egyebek között azt kockáztatják, hogy nem indulhatnak többé a jövőbeni olimpiákon.
 

MTi
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Az MNB telefonszámait is klónozzák a kibercsalók
    A csalók az állítólagos „támadás” elhárítására állításuk szerint biztonságba helyeznék az áldozatok pénzét. Ehhez bizalmas banki adatait kérik el (például: bankkártyaszám, lejárat, cvc kód, PIN kód; internet- vagy mobilbanki jelszavak és megerősítő kódok); vagy megpróbálják rávenni az áldozatot, hogy utalja át „biztonságos” – valójában a csalók által kezelt – számlára a pénzét.
  • Latorcai János tisztelgett Szabad György mellszobránál
    Az egykori házelnök mellszobránál tisztelgett a keresztémydemokrata politikus.
  • A gender ideológia veszélyes perverziója
    Ott vannak rémisztő történetek olyan gyerekekről is, akiknek a „nemváltási” folyamata 4 évesen kezdődött! Nyilvános adatokból olyan depresszióban, szorongásos zavarban, bipoláris zavarban vagy poszttraumás stressz-szindrómában szenvedők eseteit ismerjük meg, akiket szakszerű pszichológiai segítségnyújtás helyett „nemváltásnak” vetettek alá.
MTI Hírfelhasználó