Labdarúgó NB I - Stankovic nélkül nyert Zalaegerszegen az FTC
2024. április 14. 18:53

A Dejan Stankovic vezetőedzőt nélkülöző Ferencváros 3-2-re győzött a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának második vasárnapi mérkőzésén.

A zöld-fehérek szerb mestere Milánóba utazott, mert a fiát ott ápolják kórházban, de csapata távollétében is folytatta remek sorozatát, ugyanis a címvédő immár 12 kör óta veretlen az élvonalban.
   
A Ferencváros sikerével újabb nagy lépést tett sorozatban hatodik és összességében 35. bajnoki címe felé, mert a második Paks szombati veresége után most 14 pontra növelte az előnyét.

NB I, 28. forduló:

Zalaegerszegi TE FC-Ferencvárosi TC 2-3 (0-2)
---------------------------------------------
Zalaegerszeg, v.: Erdős
   
gólszerzők: Mance (73., 88.), illetve Traore (14.), Kodro (25.), Ben Romdhane (97.)
   
sárga lap: Németh D. (94.), illetve Varga B. (92.), Ben Romdhane (98.)

    Zalaegerszegi TE FC:
    --------------------
Dombó - Szendrei, Evangelu, Szafronov, Medgyes - Croizet (Vogyicska, 59.), Bedi (Kiss, 59.), Sankovic, Mim (Ubochioma, 66.) - Mance, Sajbán (Németh D., 66.)

    Ferencvárosi TC:
    ----------------
Dibusz - Ramírez, Abena, Makreckis, Borka - Maiga - Traore (Lisztes, 55.), Zachariassen (Pászka, 86.), Abu Fani (Ben Romdhane, 55.), Katona B. (Szevikjan, 75.) - Kodro (Varga B., 75.)

A Ferencváros az első perctől nagy iramot diktált, fölénye pedig szűk negyedóra elteltével góllá érett Traore fejesével. A kék-fehérek első komolyabb próbálkozására húsz percet kellett várni, Dibusz viszont szép vetődéssel hárította Mim lövését. Ezt leszámítva továbbra is a fővárosiak irányítottak és még az ivószünet előtt megduplázták az előnyüket a Fehérvártól télen igazolt Kodro révén, akinek ez volt az első találata új csapatában. A szünetig hátralévő időben sem változott a játék képe, támadott Ferencváros, amely bár harmadszor is betalált, de Kodro második gólját les miatt érvénytelenítették.
   
Térfélcserét követően ugyanúgy a vendégek akarata érvényesült, azonban támadásaikban sokkal kevesebb intenzitás volt a biztos vezetés birtokában. A zalaiak ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is bátran megindultak előre, ha labdát szereztek, veszélyt viszont nem nagyon tudtak okozni Dibusz kapuja előtt. A hazaiak erőfeszítéseit mégis siker koronázta, Mance lövésével sikerült szépíteniük, így a hajrá izgalmasnak ígérkezett. Az egyre lelkesebb ZTE-ben előbb a csereként beállt Kiss ziccert rontott a gólpassza után, de Mance hasonló helyzetben nem hibázott, így összejött az egyenlítés a túlságosan kiengedő Ferencváros ellen. A slusszpoén azonban még hátra volt: a gólkirály Varga fejesét ugyan keresztlécre ütötte a hazai kapus, de a kipattanót könnyedén passzolta a kapuba Ben Romdhane, így a címvédő mégis három ponttal távozott Zalaegerszegről.
 

mti
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Győztünk!
    A végén lehozta kapusát a szlovén gárda, Bálizs védett még egy hatalmasat lábbal, majd kezdődhetett az ünneplés, a mieink visszajutottak a legjobbak közé!
  • Brüsszel veszélyes az európai demokráciára
    Az a tény, hogy az EU testületei egy szuverén tagállam demokratikus választásán az eredmény befolyásolására is készek, minden európai fővárosban nagy aggodalomra adhat okot.
  • Moszkva körözést adott ki Zelenszkij ellen
    Zelenszkij elődje, Petro Porosenko volt ukrán államfő, az Európai Szolidaritás ellenzéki párt elnöke és Olekszandr Pavljuk, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka ellen is körözés van érvényben az orosz belügyi adatbázis szerint.
MTI Hírfelhasználó