Nyolcvan körözött bűnözőt fogtak el a rendőrök
2024. április 18. 10:06

Nyolcvan, elfogatóparancs alapján körözött embert fogtak el két akcióban április első két hetében vidéki és fővárosi rendőrök - közölte Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a police.hu-n.

Azt írták, ilyen akciót rendszeresen tart a BRFK célkörözési osztálya a főváros területén, ezúttal 976 körözési eljárással foglalkoztak a III., VII., és a XVIII. kerületi rendőrkapitányságok segítségével.
   
Az összehangolt munka eredményeként április 2. és 15. között 68 embert, az április 9-én a BRFK dél-pesti régiójában tartott ellenőrzéskor pedig további 12-t fogtak el.
   
Az elfogott 68 embert - közülük kettőt eltűnés miatt jelentettek be - meg nem kezdett szabadságvesztés, illetve be nem fizetett pénzbírság miatt körözték - tudatták.
   
Tájékoztatásában a BRFK több elfogott esetét is ismertette. Egy Fóton bujkáló férfinak kábítószer birtoklása miatt kiszabott ötéves fegyházbüntetését kellett volna megkezdenie, a VII. Kerületi Rendőrkapitányság pedig garázdaság gyanúja miatt kereste. Őt április 11-én a Pest vármegyei rendőrökkel közösen fogták el.
   
Hetente váltogatta tartózkodási helyét az a férfi, akit csalások miatt kiszabott négy év börtönbüntetése, illetve szintén csalás miatt folyamatban lévő bűntetőeljárás miatt kerestek. A rendőrök a XVII. kerületben fogták el.
   
Kitértek arra is, hogy két rablás miatt keresett férfi inkább önként jelentkezett a XVI. Kerületi Rendőrkapitányságon április 11-én, amint megtudták, hogy elfogatóparancsot adtak ki ellenük. Kihallgatásukat követően őket is őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte letartóztatásukat.
 

mti
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Lezsák Sándor Mongóliában
    Lezsák Sándor találkozott Gombodzsavín Zandanshatarral, a mongol parlament, az Állami Nagy Hurál elnökével, vele a Magyarországon június 9-én tartandó önkormányzati és európai parlamenti, valamint a Mongóliában június 28-án zajló parlamenti választásokról cseréltek véleményt.
  • Az EU a kihívásokra elhibázott válaszokat adott
    "Európaiságunk mára magyar identitásunk szerves és elválaszthatatlan része: csak magyarként lehetünk európaiak, és magyarként csak az európai nemzetek közösségében találhatunk otthonra" – öntötte formába gondolatait Bóka János.
  • I can vagy I Kant
    Spengler, akinek híres műve, A Nyugat alkonya 1917-ben jelent meg, már a bevezetőben leszögezi, hogy „annyi világ van, ahány lény a világon”. Vagyis minden lény biztos lehet benne, hogy sem előtte nem volt és utána nem lesz senki, aki ugyanúgy és ugyanannak látná a világot, mint ő.
MTI Hírfelhasználó