Újfasiszta terrorszervezetek online fóruma
2024. április 22. 21:11

Újfasiszta terrorszervezetek online fórumának betiltását kezdeményezte hétfőn a brit kormány.

IMMINENT WARNING: WHITE SUPREMACIST TERRORGRAM DOCUMENTARY RELEASED

the counterterrorism group

A londoni belügyminisztérium tájékoztatása szerint a Terrorgram-kollektíva nevű online hálózatot újfasiszta terroristák használják arra, hogy a fórumon általuk megosztott, erőszakcselekményekre uszító propagandatartalom közönségét terrorcselekmények elkövetésére ösztönözzék.
   
A tárca szerint ha a parlament jóváhagyja a kezdeményezést, a Terrorgram nagy-britanniai működésére kirótt tilalom péntektől életbe léphet.
   
A minisztérium hangsúlyozza, hogy Nagy-Britannia az első ország a világon, amely betiltja ennek az online platformnak a használatát.
   
A tilalom értelmében péntektől bűncselekménynek minősül, ha valaki csatlakozik a Terrorgram-kollektívához, másokat a fórum támogatására biztat, vagy olyan tárgyakat tesz közszemlére, amelyek a hálózathoz köthetők.
   
A betiltott szerveződésekhez kötődő bűncselekmények elkövetői a brit terrorizmusellenes törvény alapján 14 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók.
   
James Cleverly belügyminiszter a tárca hétfői tájékoztatásához fűzött nyilatkozatában kifejtette: a Terrorgram-kollektíva "elvetemült propagandát" terjeszt, és célja, hogy radikalizált fiatalokat terrorcselekmények elkövetésére vegyen rá.
   
A Terrorgram-kollektíva általa "szenteknek" nevezett újfasiszta terroristák támadásait dicsőíti, és az ilyen terrortámadások ismétlődő elkövetését propagálja végrehajtási útmutatók terjesztésével - áll a londoni belügyminisztérium hétfői tájékoztatásában.
   
A tárca szerint az online fórum olyan újfasiszta ideológiákat - köztük uszító antiszemita nézeteket - hirdet, amelyek célja a nyugati világ összeomlásának elérése és "faji háború" kirobbantása terrorcselekmények révén.
   
A minisztérium kiemeli: a Terrorgram által terjesztett erőszakos tartalmak között szerepelt annak az elkövetőnek a dicsőítése, aki 2022-ben Szlovákiában az LMBT-közösség egyik éjszakai szórakozóhelye ellen hajtott végre támadást. Ennek a terrorcselekménynek két halálos áldozata volt.
   
Jóllehet az iszlamista indíttatású terrorizmus jelenti továbbra is a legnagyobb terrorveszélyt Nagy-Britanniában, a szélsőséges jobboldali terrorizmus által támasztott fenyegetés is egyre erőteljesebb - áll a brit belügyminisztérium ismertetésében.
   
A tárca közölte, hogy a Terrorgram a hatodik olyan szélsőségesen jobboldali szerveződés, amelyet a brit kormány betilt. Nagy-Britanniában eddig 75 iszlamista, illetve 14 észak-írországi terrorszervezet tevékenységét helyezték törvényen kívül.

mti
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Győztünk!
    Következett a hirtelen halál, ebben Bálizs fejjel védett, majd Erdély Csanád lövése csattant a kapuvason, végül pedig ismét Bálizs pillanatai következtek. A záró támadásnál Hári szolgálta ki Varga Balázst, aki közelről nem hibázott.
  • Csempészhálózat felszámolását sürgeti a főtanácsadó
    Az embercsempészet nem magányos tevékenység, vannak felderítők, pihentetők, okmányhamisítók, járműbeszerzők és futárok is, de akik az egésznek a hasznát lefölözik, azok soha nem mennek a határ közelébe. Az ENSZ egyik jelentése szerint Európában az embercsempészek és a migránsok nagy része afgán.
  • 125 éves a Ferencvárosi Torna Club
    "Dr. Springer Ferenc 1899. május 3-án alapította meg az FTC-t. Az első elnök volt, aki a legnehezebb, egyben legszebb feladatot vállalta, az újonnan megalapított egyesületet arra a pályára állítani, amely fennmaradását biztosítja.
MTI Hírfelhasználó