KDNP: Sorosék újra előhúzták az antiszemita kártyát
"Visszautasítjuk annak a baloldalnak az antiszemitizmus vádját, amely baloldal maga az antiszemitizmus szálláscsinálója" - fogalmaztak, kiemelve: Magyarország és a Kereszténydemokrata Néppárt megvédi szuverenitásunkat, családjainkat, gyermekeinket.
2023. november 23. 19:11

euronews.com

A Soros György fia, Alexander Soros által vezetett Nyílt Társadalom Alapítvány újra előhúzta az antiszemita kártyát a kormány legújabb plakátkampányával kapcsolatosan - közölte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) csütörtökön az MTI-vel.

A kisebbik kormánypárt csütörtöki közleményében azt írta: mint korábban, úgy most is, ha Magyarország szuverenitásáról és az emberek véleményének kikérését szolgáló nemzeti konzultációról van szó, a senki által meg nem választott brüsszeli bürokraták, az őket támogató és markában tartó Soros-szervezetek azonnal antiszemitizmust kiáltanak, idegengyűlölettel vádolják hazánkat.
   
"Jól ismert baloldali trükkel állunk szemben ezúttal is: vádold ellenfeled azzal, amit valójában te követsz el. A nemzetközi neomarxista újbaloldal és annak hazai lerakata, a dollárbaloldal ezúttal is - futballnyelven szólva - lyukat rúgott" - fogalmaztak.
   
A KDNP közleményében kitért arra is: a nyugat-európai fővárosokon végigsöprő, nem ritkán a Hamász terrorszervezetet is nyíltan éltető tüntetések mögött, olyan baloldali, illetve szélsőbaloldali szervezetek állnak, amelyek legfőbb támogatója Soros György és az ő alapítványai. Éppen ezek a szervezetek veszélyeztetik, Berlinben, Bécsben, Párizsban, Londonban a zsidó emberek életét és vagyonát, aláásva biztonságukat. Ezek a szervezetek és tagjai, "üvöltenek" Izrael-ellenes jelszavakat, követelik a zsidó állam megbüntetését és támogatják a terrort - írták.
 
Kiemelték: a 2010 óta hatalmon lévő magyar nemzeti kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal és az idegengyűlölettel szemben. Ennek is köszönhető, hogy Magyarország a zsidó emberek számára Európa legbiztonságosabb országa, Budapest a világ egyik legbiztonságosabb fővárosa. Ha nem így lenne, akkor az izraeli labdarúgó-válogatott nem nálunk játszotta volna legutóbbi Európa-bajnoki selejtező labdarúgó mérkőzéseit - jegyezték meg.
   
A KDNP szerint a nemzeti konzultáció és az azt kísérő plakátkampány az igazságra mutat rá, amely fájdalmasan érinti a baloldalt.
   
Arra az igazságra mutat rá, hogy "a most már Alexander Soros által irányított birodalom" nagyon mélyen és szorosan összefonódott az európai baloldali-liberális döntéshozókkal, akik euró és dollárkötegekért cserébe készek feladni az Európai Unió szuverenitását, az eltörlés kultúrája mentén átírnák a kontinens történelmét, és minden erkölcsi gátlás nélkül kiszolgáltatnák gyermekeinket a genderideológiának.
   
"Visszautasítjuk annak a baloldalnak az antiszemitizmus vádját, amely baloldal maga az antiszemitizmus szálláscsinálója" - fogalmaztak, kiemelve: Magyarország és a Kereszténydemokrata Néppárt megvédi szuverenitásunkat, családjainkat, gyermekeinket.
   
"Magyarország a magyaroké!" - zárta állásfoglalását a kisebbik kormánypárt.

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Szentgericei gyülekezeti ház
    A backamadarasi önkormányzat támogatása is kellett az erdélyi magyar eredményhez, egy gyülekezeti ház újjáépítéséhez: magyar közösségek találnak otthont benne a magyar művelődés gazdagításához.
  • Magyar edző sikere a hazai futballban
    A stadionjuk felújítása miatt a - 34. perctől emberhátrányban játszó - Gyirmótot Balmazújvárosban fogadó nyírségiek 3-1-re nyertek, és három körrel a vége előtt behozhatatlan előnyre tettek szert a tabella élén.
  • Tizenegy EP-listának van meg a 20 ezer ajánlása
    Bár 13 párt, illetve pártszövetség adta le az európai parlamenti (EP-) választásra az összegyűjtött ajánlásait a pénteki határidőig, az Új Alternatíva Párt és a Nép Pártján pártoknak nincs meg a nyilvántartásba vételhez szükséges 20 ezer érvényes ajánlása.
MTI Hírfelhasználó