Lemondott posztjáról a Boeing vezérigazgatója és több vezetője
2024. március 25. 14:55

Dave Calhoun elődjét, Dennis Muilenburgot azután váltották le a vállalat éléről, hogy két Boeing 737 Max 8-típusú repülőgép is lezuhant, 346 halálos áldozatot követelve - írja a BBC híradása nyomán a Telex. A közlemény szerint a leköszönő vezérigazgató azt tervezi, hogy az elkövetkező hónapokban „befejezi a folyamatban lévő kritikus munkát a vállalat stabilizálása és a jövőre való pozicionálása érdekében”.

Dave Calhoun 2024 végéig látja el feladatait, de az év végével bezárólag távozik a vállalattól - írja a lap. Nem csak a vezérigazgató távozik: a kereskedelmi gépekre szakosodott részlegének vezetője szintén azonnal nyugdíjba vonul, és Larry Kellner, a Boeing igazgatótanácsának elnöke is távozik a posztjáról - közölte a Boeing. Hogy egész pontosan miért távozik ilyen sok felsővezető a repőgépgyártó cégtől, az egyelőre nem tisztázott, viszont köze lehet az utóbbi időben a cégre nehezedő nyomáshoz. Januárban egy repülőgép ajtaja ugyanis kiszakadt a törzséből, és bár az incidensben senki sem sérült meg, a vállalat termékeinek biztonságosságát most újra megvizsgálják.

A mostani esetelet számos hasonló meghibásodás előzte meg az elmúlt években, a Boeingbe vetett bizalom pedig mostanra megrendülni látszik. Ráadásul nemrég holtan találták a cég egyik alkalmazottját, aki évek óta szivárogtatott információkat a cég gyártási hiányosságaival kapcsolatban.

InfoStart
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik
    "Külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik ismét, aminek a célja nem egy ember felépítése, aki bosszúból csak a saját pecsenyéjét sütögetve politizál, hanem sebet ejteni a magyar kormányon, hogy előbb-utóbb, de inkább mielőbb fel tudjanak állítani egy háborúpárti baloldali kormányt Magyarországon" - mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.
  • A kormány kiáll Európa keresztény alapjai mellett
    Varga Mihály kiemelte: miközben tőlünk nyugatra templomok tűnnek el, Magyarországon és a külhonban 3000 templom építését vagy felújítását támogatta a kormány az elmúlt évtizedben.
  • Megújult a Széchényi Ferenc tér Fertőszéplakon
    Soltész Miklós, a 95,3 millió forintból megújított Széchényi Ferenc tér átadásán elmondta, amikor templomot, közterületi kereszteket vagy kálváriákat újítunk fel, akkor az a bizalom jelenik meg az egyházi és állami vezetőkben egyaránt, hogy a kereszténység üzenetét mindenkihez el kell juttatni.
MTI Hírfelhasználó