Erdély
  • 2024. május 5. 22:34
    A backamadarasi önkormányzat támogatása is kellett az erdélyi magyar eredményhez, egy gyülekezeti ház újjáépítéséhez: magyar közösségek találnak otthont benne a magyar művelődés gazdagításához.
    Címkék:
  • 2024. március 20. 15:52
    A június 9-i helyhatósági választásokon Szatmárnémetiben és Szatmár, valamint Maros megyében a két kisebbik magyar párt is az RMDSZ jelöltjeit, míg Marosvásárhelyen Soós Zoltán független polgármesterjelöltet támogatja. A későbbiekben helyi koalíciókról, az együttműködés más módozatairól is döntés születhet a helyi igényeknek megfelelően.
    Címkék:
  • 2024. március 11. 15:40
    Az erdélyi magyarok és székelyek számára létkérdés az autonómia, nem csupán politikai preferencia, hanem túlélésük egyetlen alternatívája és garanciája lehetne – jelentette ki Tőkés László hétfőn Kolozsváron.
  • 2024. február 21. 17:07
    Az ember érzékeli, hogy ez egy olyan értékes közösség, amely identitása részeként éli át a labdarúgást” – mondta az M1 aktuális csatornának adott exkluzív interjúban az erdélyi Sepsi OSK német vezetőedzője, aki korábban ugyanezt tapasztalta a dunaszerdahelyi csapatnál.
    Címkék:
  • 2023. december 29. 15:20
    A trianoni dühben vergődő román politikum európaivá emeléséért dolgozik az Erdélyi Magyar Szövetség. A hungarofóbia is rasszizmus, s ennek nincs helye az EU-ban.
    Címkék:
  • 2023. december 25. 12:57
    Erdélyi magyarjaink évszázadok óta köszöntik Isten fiát a Szent Mihály-hegyen.
    Címkék:
  • 2023. november 4. 19:24
    Felújíttatott a magyar templom a Szent Mihály-hegyen Erdélyben.
    Címkék:
  • 2023. szeptember 29. 18:47
    Kelemen Hunor szerint nem az a kérdés, hogy a magyar politikusok milyen magasra tudják tenni a lécet, hanem az, hogy a román politikai elit mennyire képes azt átugrani. "És hogyha nem tudja átugrani, csak átszalad alatta, vagy rosszabb esetben leveri a lécet, akkor értelmetlen cselekvésről beszélünk" - mondta az RMDSZ elnöke.
    Címkék:
  • 2023. június 30. 14:26
    A keresztek elbontására és a sírkert eredeti állapotának visszaállítására jogerős bírósági ítélet kötelezte Dormánfalva polgármesteri hivatalát. A Bákói Táblabíróság 2023. február 10-i ítéletében megerősítette az ügyben hozott alapfokú ítéletet, érvénytelenítette a temető román parcellájának építési engedélyét.
    Címkék:
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Nyugat-Európa továbbra is az orosz gázt veszi
    A nyugat-európaiak büszkén hangoztatják, hogy mostanra megszabadultak az orosz forrásoktól, de ez nem igaz, csak harmadik államok, például India közbeiktatásával vásárolnak kőolajat, illetve a cseppfolyósított földgázt (LNG) fogadó terminálokban is az orosz részesedés a legmagasabb – leplezte le a hazudozókat a külügyminiszter.
  • Az esszézés egyedi formáival hódított
    Nem volt teljes a családi ebéd déli harangszó és Herceg János hang-jegyzete nélkül. Jellegzetes fejhangon, szinte papos pátosszal szólt a vajdasági magyarokhoz a „beszélt esszé” átütő erejével. Arról beszélt, ami éppen foglalkoztatta őket, és olyan nyelvezettel, ami megragad, továbbgondoltat, ölel.
  • A bábeli zűrzavarra a kereszténység a válasz
    "Mi ez, hogyha nem egy pünkösdi összefogás? Mi ez, ha nem annak az üzenete, hogy megértjük egymás szavát, megértjük az üzenetet? Hogy a bábeli zűrzavarra a válasz a kereszténység" - mondta Soltész Miklós.
MTI Hírfelhasználó