simicskó istván
  • 2024. április 24. 17:05
    Simicskó István arra is kitért: Magyarországon az egy főre jutó szemétkibocsátás éves átlaga 400-410 kilogramm között van, ez Ausztriában tavaly több mint 800 kilogramm volt, Luxemburgban és Dániában is jóval 700 kilogramm fölötti.
  • 2024. március 8. 12:46
    Simicskó István, a KDNP parlamenti frakcióvezetője arról beszélt, hogy az évszázadok során mennyit változott a nők helyzete. Felidézte a nők szavazati jogának megadását, az oktatásban és munkaerőpiacon való egyre nagyobb számú részvételét, a családtámogatási intézkedéseket. Elmondta ugyanakkor, hogy a nők a döntéshozatalban még alulreprezentáltak, és dolgozni kell rajta, hogy bővüljön a számuk.
  • 2024. március 6. 13:19
    Simicskó István úgy fogalmazott: az elmúlt napokban egy visszataszító, gyermekek sérelmére elkövetett súlyos bűncselekményre derült fény, ezt - a gyanú szerint - egy újbudai óvodában követte el egy ott pedagógiai asszisztensként dolgozó férfi, akit azóta a bíróság már le is tartóztatott.
  • 2023. december 8. 09:28
    Simicskó István - aki a KDNP frakcióvezetője - az eseménysorozat 43., dombóvári versenyének díjátadóján hozzátette: a versengést 2018-ban indították el azért, mert a fiataloknak ma is szükségük van azokra a képességekre, amelyekkel megismerik önmagukat, legyőzik gyengeségeiket.
  • 2023. november 29. 20:05
    Simicskó István a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintő fórumot megelőző sajtótájékoztatón jelezte: azért tart tizenharmadik alkalommal is nemzeti konzultációt a kormány, hogy nemzeti sorskérdések eldöntésében megismerje az emberek véleményét.
  • 2023. november 28. 13:41
    A 21. század a veszélyek százada, erre reagálnia kell a magyar államnak, vissza kell például utasítani a magyar választásokba való külföldi beavatkozást, hogy a népakarat szabadon érvényesülhessen - hangoztatta Simicskó István, emlékeztetve arra, hogy voltak olyan ellenzéki politikusok, akik a legutóbbi kampányban igénybe vettek külföldi támogatásokat.
  • 2023. november 8. 19:40
    Simicskó István jelezte, a részt vevő fiatalok 70-75 százaléka a katonai hivatást választja a képzés után, ezzel a program támogatja a honvédség toborzómunkáját, utánpótlásbázisként is működik.
  • 2023. november 6. 21:11
    Az európai civilizáció Brüsszel sorozatos hibái miatt egyre mélyebb válságba került – mutatott rá Simicskó István (KDNP). Példaként arról beszélt: Németországban két templomot bezártak, a harangok Esztergomban szólnak a jövőben, hirdetve, hogy Magyarország komoly bástyája a kereszténységnek.
  • 2023. október 26. 17:06
    2010-ben 17 tartalékos katona volt. Ebben a helyzetben kellett megszólítani a fiatalokat, az "újragondolás része volt" a brit mintán alapuló kadétképzés bevezetése. Ma már 12 ezernél több tartalékos van, ami "óriási fejlődés, erősödés" - jegyezte meg Simicsló István.
  • 2023. október 23. 11:19
    Simicskó István az 1956-os forradalom kitörésének évfordulója alkalmából úgy fogalmazott: a világ egyik legnagyobb, akkoriban fél Európát megszállva tartó hadseregével szembeszállni nem sok jót ígért 1956-ban, mégis, a magyar forradalmárok szívében és lelkében mindennél erősebben élt a szabadság iránti vágy.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó