erdő péter
  • 2024. január 21. 22:26
    A keresztények egységéért évente megrendezett imahetet megnyitó istentiszteleten a bíboros emlékeztetett: a keresztényeket az köti össze, hogy mindannyian Krisztus tanítványai, a názáreti Jézust ismerik el Messiásnak.
  • 2024. január 1. 10:08
    A magyarországi katolikus egyház vezetőjét már XVI. Benedek lemondása után is emlegették a pápai szék esélyeseként, de 2013-ban még viszonylag fiatal kora miatt nem valósult meg ez a forgatókönyv, tíz évvel később azonban Erdő Péter számít az első számú jelöltnek a szakértők szerint.
  • 2023. december 25. 10:46
    A szívnek - ahogy Pascal írja - megvannak a maga érvei, amelyeket az értelem már nem ismer. "Istenre nyíló ablak van a szívünkben. Megérezhetjük az isteni valóság kimondhatatlan, félelmetes és varázslatosan vonzó mélységét" - fogalmazott Erdő Péter.
  • 2023. november 1. 21:28
    Mindenszentek ünnepe a kötelező egyházi ünnepek közé tartozik, ezért a hívek számára előírás a szentmisén való részvétel.
  • 2023. szeptember 1. 20:56
    A bíboros a budapesti katolikus iskolák közös Veni Sanctéján arról beszélt: a tanulás felkészülés a hivatásra, arra, hogy a "munkánkkal hasznos tagjai legyünk családunknak, népünknek és az egész emberiségnek".
  • 2023. június 6. 00:04
    Ahogyan Ferenc pápa kifejezte nagyrabecsülését Szent István iránt és megismételte Magyarország felajánlását a Szűzanyának a Kossuth téri szentmise végén, "úgy kell nekünk is bizalommal kérni a Magyarok Nagyasszonyának segítségét" - fogalmazott a bíboros.
  • 2023. május 30. 00:02
    A török uralom után újra be kellett telepíteni az országot. Vagyis nemhogy nem becsüljük a másságot, "mindannyian mások vagyunk", hiszen a mai Magyarországon élők fele a török idők után betelepültek leszármazottja, és "kulturális csoda, hogy mindannyian magyarok lettünk" – fogalmazott Erdő Péter.
  • 2023. április 9. 19:27
    Az üres sír kétségeket és félelmeket támasztott az azt szemlélőkben. Kellett hozzá a feltámadott megjelenése, hogy teljes legyen a kép, hogy a feltámadás hite mindannyiukban megszólaljon - mondta Erdő Péter.
  • 2023. április 9. 00:05
    A szertartás végén a bíboros vezetésével körmenetet tartottak a bazilika körül. Nagyszombaton, az esti vigília szertartásával kezdődik a katolikus egyház legfontosabb ünnepe, a húsvét, amely a kereszténység legnagyobb örömhírét hirdeti: Jézus feltámadt a halálból.
  • 2023. április 8. 08:35
    A bíboros kiemelte: Jézus keresztáldozata békét teremt Isten és ember között, és aki ezt a békét igazi szeretetkapcsolatként éli át, az testvérének érzi embertársait, és képes áldozatot hozni azért, hogy békében éljen velük.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A kínai elnök Budapesten
    A repülőgépnél magyar népviseletbe öltözött gyerekek köszöntötték az elnöki házaspárt, ősi szokás szerint kenyérrel és sóval kínálták őket, majd a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium diákjai üdvözölték a vendégeket. Egy rövid kulturális műsorra is sor került a Csillagszemű Táncegyüttes előadásában.
  • Le kell váltani a brüsszeli vezetőséget
    Az Európai Unió biztonsága és versenyképessége sokat romlott az utóbbi öt évben, a helyzet rosszabb, mint a ciklus elején, ezért Magyarország nem támogatja a jelenlegi brüsszeli vezetők újraválasztását.
  • Brüsszel hamisít a migrációs paktum ügyében
    Azzal kapcsolatban, hogy egy friss statisztika szerint csupán minden ötödik kiutasítottat sikerült visszatoloncolni, figyelmeztetett: ezek csak azok a számok, amelyek dokumentáltak, nem tudni, mennyien vannak, akik bejutottak és "illegalitásba húzódtak".
MTI Hírfelhasználó