Freund Tamás
  • 2024. május 6. 19:03
    "Legyen 2025 a Magyar Tudomány Éve" - hangsúlyozta. "Arra kell törekednünk, hogy minden magyar ember, település, intézmény, szervezet - határon innen és túl -, ha csak pár órára is, de velünk ünnepeljen" - fogalmazott Freund Tamás.
  • 2023. november 4. 13:55
    A udomány, a tudományos módszer a legjobb út a világ, az ember megismeréséhez és megértéséhez. "Csak a tudomány segítségével vészelhetjük át az emberiség előtt álló globális kihívásokat" - jelentette ki Freund Tamás.
  • 2023. szeptember 15. 15:15
    A Covid alatt hozzászoktunk az internetes kommunikációhoz, az otthoni munkavégzéshez, internetes bevásárláshoz, ami elmagányosodáshoz vezet. Az ember genetikailag determinált módon társas lény, ha kiszakítjuk a szociális környezetéből, annak kognitív és testi leépülés, személyiség torzulás lehet a következménye. Sőt, internetfüggőség is fenyeget, ami súlyos esetben komoly agyi elváltozásokkal is járhat - hangsúlyozta Freund Tamás.
  • 2023. május 9. 15:19
    Freund Tamás mellett - aki az egyetlen jelölt volt az elnöki posztra - újabb hároméves vezetői megbízatást kapott a főtitkár, Kollár László Péter építőmérnök és a főtitkárhelyettes, Erdei Anna immunológus is.
  • 2023. május 8. 20:07
    Freund Tamás köszöntőjében az Akadémiát olyan önszervező, meritokratikus, morális-intellektuális rendszernek nevezte, amelynek egyedülálló mozgósító, támogató, legitimáló és stabilizáló-fenntartó ereje van a nemzet javát szolgáló törekvések számára.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Hadseregünknek katonai konfliktusra kell készülnie
    A vezérkari főnök hangsúlyozta: soha nem volt annyira szükség felkészült, elkötelezett tisztekre, mint most.
  • Orbán Viktor országjáró kampánykörútja
    Orbán Viktor elmondta: 2024. június 9-e sorsdöntő nap lesz Európa történelmében. Az az európai választás, amire az utókor majd úgy emlékszik vissza, hogy a "háború vagy béke" kérdésében hozott döntést.
  • Bérbaltavár már most is fénylik
    Nagy Gáspár egzisztenciális kockázatot vállalt, meghurcolták, de ő tabukat döntött, megírta és publikálta az 1956-os forradalomról szóló, A Fiú naplójából és az Öröknyár: elmúltam 9 éves című kőkemény verseit – idézi föl a Balassi-kardos költő alakját Babus Antal.
MTI Hírfelhasználó