Teremtésvédelem
Simicskó István arra is kitért: Magyarországon az egy főre jutó szemétkibocsátás éves átlaga 400-410 kilogramm között van, ez Ausztriában tavaly több mint 800 kilogramm volt, Luxemburgban és Dániában is jóval 700 kilogramm fölötti.
Utoljára frissítve: 2024. április 24. 18:44
2024. április 24. 17:05

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője (j) és Halmay Gábor, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség ügyvezető alelnöke a TeSzedd! önkéntes országos szemétszedési akció egyik veszprémi állomásán, a Márkó és Bánd felé vezető kerékpárút mellett 2024. április 24-én. MTI/Bodnár Boglárka

A teremtett világ védelme, megbecsülése, megóvása, tisztán tartása, gyarapítása, és szebbé tétele kulcsfontosságú - mondta a KDNP frakcióvezetője szerdán a TeSzedd! önkéntes országos szemétszedési akció egyik veszprémi állomásán.

Simicskó István a Veszprém határában, a Márkó és Bánd felé vezető kerékpárút melletti szemétszedési akció helyszínén hangsúlyozta: a KDNP emberközpontú politikát folytat, és fontosnak tartják, hogy a magyar családok milyen körülmények közt élnek. A teremtett világ védelmét kulcsfontosságúnak tekintik, ezért is csatlakoztak a TeSzedd! Hulladékgyűjtő akcióhoz - tette hozzá.
   
Azt, hogy mennyire fontosak az ilyen akciók azzal is szemléltette, hogy csak a veszprémi helyszínen, a beszédét megelőző néhány percben 6-7 zsák hulladékot szedtek össze.
   
Simicskó István arra is kitért: Magyarországon az egy főre jutó szemétkibocsátás éves átlaga 400-410 kilogramm között van, ez Ausztriában tavaly több mint 800 kilogramm volt, Luxemburgban és Dániában is jóval 700 kilogramm fölötti.
   
Halmay Gábor, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség ügyvezető alelnöke elmondta: a TeSzedd! akcióhoz szervezetük azért csatlakozott, mert fontos célnak tekintik a teremtett világ védelmét, és ebben fiatalos lendülettel szeretnének részt venni.
   
Jelezte: Veszprémben a helyi szolgáltató és a lakosság is felelősséget érez azért, hogy minél szebb legyen és kevésbé legyen szemetes a városban élők lakókörnyezete.

Simicskó István: a sportversenyek erősítik a csapatszellemet

A sportversenyek erősítik a csapatszellemet és a lokálpatriotizmust - hangsúlyozta a Honvédelmi Sportszövetség elnöke szerdán Veszprémben.

Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője az általános iskolásoknak szervezett, a honvédelmi pályát népszerűsítő Bátrak Ligája verseny eredményhirdetésén reményét fejezte ki, hogy folyamatosan nőni fog azoknak a száma, akik a kadétképzést valamint a katonai hivatást választják. Mint mondta, a verseny hozzájárul a résztvevők önbecsülésének erősödéséhez, mivel pedig csapatverseny zajlott, a közösség és a lokálpatriotizmus erősödik általa.
   
Simicskó István hangsúlyozta: a Honvédelmi Sportszövetség programjának célja az értékorientáció, a hazájukat szerető fiatalokat szólítják a katonai pályára.
   
Az évről évre országszerte más-más településen, idén 47. alkalommal megszervezett verseny egyben bátorságpróba is volt, mely során sok tehetséges fiatal mérte össze tehetségét.
   
Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy Veszprém, mely iskola-, honvédelmi- és sportváros is egyben, örömmel adott otthont a rendezvénynek.
   
Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a verseny, amellett, hogy felhívja a figyelmet a katonai pályára, olyan alapvető készségeket, képességeket fejleszt, melyek végig kísérik a fiatalokat a jövőben.
   
A versenyen egyebek mellett íjászatban, erőnlétben, tájékozódásban és lézeres lövészetben mérték össze rátermettségüket a diákok. Az első helyen a nagyvázsonyi Kinizsi Pál iskola végzett, a második a veszprémi Simonyi Zsigmond iskola csapata lett, a dobogó harmadik fokára pedig szintén veszprémi intézmény, a Kossuth iskola csapata állhatott fel.
   
A júniusi országos versenyre az első és a második helyezett csapat jutott be.
 

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Szentgericei gyülekezeti ház
    A backamadarasi önkormányzat támogatása is kellett az erdélyi magyar eredményhez, egy gyülekezeti ház újjáépítéséhez: magyar közösségek találnak otthont benne a magyar művelődés gazdagításához.
  • Magyar edző sikere a hazai futballban
    A stadionjuk felújítása miatt a - 34. perctől emberhátrányban játszó - Gyirmótot Balmazújvárosban fogadó nyírségiek 3-1-re nyertek, és három körrel a vége előtt behozhatatlan előnyre tettek szert a tabella élén.
  • Tizenegy EP-listának van meg a 20 ezer ajánlása
    Bár 13 párt, illetve pártszövetség adta le az európai parlamenti (EP-) választásra az összegyűjtött ajánlásait a pénteki határidőig, az Új Alternatíva Párt és a Nép Pártján pártoknak nincs meg a nyilvántartásba vételhez szükséges 20 ezer érvényes ajánlása.
MTI Hírfelhasználó