lezsák sándor
  • 2024. április 30. 22:28
    Lezsák Sándor találkozott Gombodzsavín Zandanshatarral, a mongol parlament, az Állami Nagy Hurál elnökével, vele a Magyarországon június 9-én tartandó önkormányzati és európai parlamenti, valamint a Mongóliában június 28-án zajló parlamenti választásokról cseréltek véleményt.
  • 2024. március 23. 10:18
    Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Bács-Kiskun vármegye 4-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője a beruházást méltatva kiemelte, hogy a tudomány számára korábban ismeretlen régészeti lelőhely mára megkerülhetetlenné vált az Árpád-kor kutatásában.
  • 2024. március 15. 20:29
    A Nemzeti dal világszerte elismerten az egyik legnagyobb hatású lázító, tömegeket mozgósító vers - jelentette ki Lezsák Sándor. „A szó veszélyes fegyver tehát” - folytatta gondolatait az országgyűlési képviselő, utalva Európa mai vezetőinek felelőtlen kijelentéseire is, amelyek végső soron a migránskrízishez és ellenségképek képzéséhez vezettek.
  • 2024. február 3. 20:13
    Az Élő Hagyományunk Kösöntyű Találkozójára sokan érkeztek Magyarországról, de a Kárpát-medence minden vidékéről, egyebek mellett Szászcsávásról, Vajdaszentiványról, Székelykeresztúrról, valamint a Csángóföldről is.
  • 2024. január 29. 21:23
    A kösöntyű szó a találkozó nevében is megtalálható, ez egy, a 14. század vége óta használatos, nemesfém alapból készült, drágakövekkel ékesített dísztű, amely akkor még a gombok helyett fogta össze a ruhákat, a felöltőket - emlékeztetett Lezsák Sándorné Sütő Gabriella, hozzátéve, hogy a hétvégi találkozó is össze kívánja fogni, kapcsolni a magyar népzenész közösséget.
  • 2023. november 27. 20:28
    „Székelyföld nélkül nincsen Erdély, Erdély nélkül pedig nincsen Magyarország, így Kárpát-haza”- fogalmazott Lezsák Sándor, majd hozzátette, ennek a Kárpát-hazának közös sikerélménye a 6:3, és pont az ilyen örömforrások segítenek át minket a nehézségeken, az európai- és világpolitika zűrzavarain.
  • 2023. november 3. 14:20
    Osztie Zoltán "több mint négy évtizedes hűséges és odaadó lelkipásztori tevékenységéért, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánián és a közéletben végzett nemzetmegtartó, közösségteremtő, közösségépítő és keresztény ifjúságnevelő szolgálatáért, valamint Mindszenty József bíboros szellemi örökségének méltó ápolásáért" részesült a díjban.
  • 2023. október 19. 20:02
    Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke kifejtette: Nizami Ganjavi hitéből, írásaiból, és az általa képviselt világból erőt meríthetett és építkezhetett az azeri nép, de a magyarok is.
  • 2023. augusztus 31. 00:06
    Lezsák Sándor felidézte, hogy a több rétegű kulturális együttműködést másfél évvel ezelőtt Szultan Rajevvel, az ankarai központú TÜRKSOY (Türk Nemzetközi Kulturális Szervezet) főtitkárával közösen készítették elő. Megemlítette, hogy a Petőfi nemzetközi műfordítói pályázatra több mint ötszáz verset fordítottak le a hat türk nyelvre.
  • 2023. július 24. 19:24
    A több évtizedes hagyományhoz szükség volt összetartó emberekre, a szakma tiszteletére, elhivatottságra, és persze kellett hozzá egy intézményrendszer, amely nyilván a kor követelményeinek megfelelően változott, de végül állandósult – mondta Lezsák Sándor.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A Fidesz-KDNP választási fóruma Ózdon
    Menczer Tamás hangsúlyozta, békepárti politikusokat kell küldeni Brüsszelbe, "olyan politikusokat, akiknek nem ment el a józan eszük, akik képesek és hajlandóak arra, hogy az európai érdekeket képviseljék, ami nyilvánvalóan a béke".
  • A kínai elnök Budapesten
    A repülőgépnél magyar népviseletbe öltözött gyerekek köszöntötték az elnöki házaspárt, ősi szokás szerint kenyérrel és sóval kínálták őket, majd a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium diákjai üdvözölték a vendégeket. Egy rövid kulturális műsorra is sor került a Csillagszemű Táncegyüttes előadásában.
  • Le kell váltani a brüsszeli vezetőséget
    Az Európai Unió biztonsága és versenyképessége sokat romlott az utóbbi öt évben, a helyzet rosszabb, mint a ciklus elején, ezért Magyarország nem támogatja a jelenlegi brüsszeli vezetők újraválasztását.
MTI Hírfelhasználó