Rajtol az MBH Bank
Az egyesült pénzintézet bizonyos szegmensekben - a vállalati, az agrár- és a leasing területen - piacvezető, de a lakossági és a privátbanki üzletágban is meghatározó pozíciókat tudhat magáénak. Pénteken délben bezárnak a pénzintézetek fiókjai, ezt követően indul meg a technológiai rendszerek összekötése és az arculatváltás.
2023. április 25. 13:54

mfor

Az MKB Bank és a Takarékbank a hosszú hétvégén április 30-tól egyesül és létrejön az MBH Bank Nyrt., amely egységes arculattal működik tovább, és Magyarország második legnagyobb mérlegfőösszegű pénzintézetévé válik - közölték a bankok vezetői sajtótájékoztatón, Budapesten kedden.

Egerszegi Ádám, az MKB Bank transzformációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettese felidézte, hogy a fúziós folyamat két lépésben történik meg, első körben a Budapest Bank olvadt be az MKB Bankba március végén.
   
Az egyesült pénzintézet bizonyos szegmensekben - a vállalati, az agrár- és a leasing területen - piacvezető, de a lakossági és a privátbanki üzletágban is meghatározó pozíciókat tudhat magáénak - jegyezte meg.

 

Egerszegi Ádám Egerszegi Ádám, a Magyar Bankholding transzformációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettese. Fotó: Takarékbank

Egerszegi Ádám – takarekbank   

Tájékoztatott arról, hogy pénteken délben bezárnak a pénzintézetek fiókjai, ezt követően indul meg a technológiai rendszerek összekötése és az arculatváltás.
   
Ginzer Ildikó standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettes azt hangsúlyozta, hogy kedden már rendes nyitvatartással fogadják az ügyfeleket az egyesült bank fiókhálózatában.
   
Pecsenye Roland digitalizációért felelős vezető kiemelte: az internetbanki hozzáférések egységesítése fokozatosan történik majd meg a jövőben, az ügyfelek az átállás után még a megszokott felületeket használhatják.
   
A két pénzintézet ügyfelei a hosszú hétvégén leállásokat tapasztalhatnak az elektronikus csatornák elérésében és az azonnali átutalási megbízásoknál. Rövidebb szolgáltatáskiesések várhatók ezen felül a kártyák digitális használatában, az internetes vásárlások jóváhagyásában, valamint az ATM-hálózaton történő készpénzfelvételben.
   
A hitelkártyás vásárlást és a kártyaelfogadó szolgáltatást a fúzió nem érinti. A bankkártyákat az ügyfelek az egyesülést követően tovább használhatják.
   
A megkötött szerződések - legyen szó személyi kölcsönről, jelzáloghitelről, folyószámlahitelről vagy Babaváró hitelről - az eredeti feltételek mellett, változatlan formában élnek tovább május 1-jét követően; az ügyfeleknek semmilyen teendőjük nincs.
   
Az internetbanki bejelentkezési felületeket május 1-jétől az MBH Bank hivatalos honlapján az "Online bankolás" gombra kattintva lehet elérni.
   
Az MBH Bank ügyfelei országszerte 800 ATM-et használhatnak készpénzfelvételre, és közel 140 berendezésen tudnak számlájukra készpénzt befizetni - közölték a pénzintézetek a sajtótájékoztatón.

Telex: MBH Bank lesz a bankholding, Mészáros Lőrincék mégsem ...
   

A Magyar Nemzeti Bank februárban engedélyezte a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének záró lépését, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. április 30-i összeolvadását az MBH Bank Nyrt-be. Az akkori tájékoztatás szerint a tisztán magyar tulajdonú nagybank mérlegfőösszege csaknem 11 ezer milliárd forint. A bankcsoport több mint 1,5 millió lakossági és 300 ezer vállalati ügyfelet szolgál ki, az ország legnagyobb fiókhálózatával rendelkezik, munkavállalóinak száma a 10 ezret közelíti.
 

MTI
  • Hit, nyelv és kultúra – a nemzet szellemi pillérei
    A nemzeti azonossághoz való ragaszkodás példái számukra is megerősítésül szolgálnak, ugyanakkor azt is láthatták, hogy a magyar kormány segítségével mennyi minden újult meg, illetve épült Székelyföldön és szerte Erdélyben – sorolta Soltész Miklós.
  • KDNP: Valóságosan is újra egyesült a nemzet
    Az ország védelmét a kritikus helyzetben feladó, vezetésre tökéletesen alkalmatlan Károlyi Mihály, illetve a Tanácsköztársaság ámokfutása okozta a tragédiát ´ tekintett vissza Simicskó István.
  • Minden felföldi magyarra szüksége van a nemzetnek
    Minden egyes felvidéki magyarra szüksége van a közösségnek, a nemzetnek, mivel egy olyan megmérettetés elé néz a felvidéki magyarság, amely komoly hatással lesz a magyar közösségre, nemcsak a Felvidéken, hanem az egész Kárpát-medencében is - fogalmazott Bárdos Gyula.
MTI Hírfelhasználó